Psihosocijalna podrška

Posted in Psihosocijalna podrška

(od 2005., stalna aktivnost)

Od svog osnivanja LORI organizira psihološke radionice, surađuje s psiholozima/ginjama i sudjeluje jednom godišnje na tribinama na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Psihološke radionice počele su se održavati 2003. godine, a Psihološko savjetovalište započinje s radom 2005. godine kada se pokreće Grupa za podršku za pripadnike/ce seksualnih i rodnih manjina. Dvije godine kasnije, 2007., pokrenuto je individualno savjetovanje/psihoterapija za pripadnice i pripadnike seksualnih i rodnih manjina. Također, od 2007. djeluje i online savjetovanje vezano za obiteljsku problematiku LGBTIQ osoba. 2008. godine psihološko savjetovalište uključuje još jednu aktivnost - organizirano laičko savjetovanje (Peer savjetovanje).
Psihološko savjetovanje provode LGBT friendly i informirani psihologinje/zi, dok peer savjetovanje (osobno, telefonsko i online) provode peer savjetovatelji/ce - aktivistkinje koje su završile trening o osnovnim vještinama psihološkog savjetovanja.

Druge psihosocijalne usluge

Osim psihološkog savjetovališta, psihosocijalne usluge uključuju i održavanje i proširivanje Baze LGBT friendly/informiranih psihologa i psihologinja u Hrvatskoj, postojanje i održavanje Virtualne knjižnice sa online izvorima, elektroničkim časopisima, knjigama i člancima LGBTIQ tematike (naročito korisne za stručnjake i stručnjakinje s područja psihosocijalnog rada), prijevod i izdavanje publikacija za psihosocijalne radnike/ce o radu s pripadnicima i pripadnicama seksualnih i rodnih manjina i dr.

 

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved