Francuska zabranila održavanje antigej prosvjeda

Posted in Novosti

Poučena lošim iskustvom s početka godine, francuska policija odlučila je zabraniti okupljanje protivnika bračne jednakosti, 

koje se trebalo održati 24. ožujka u Parizu. 

Kako prenosi Gay Star News, policija je donijela ovu odluku iz ‘sigurnosnih razloga’.

Prošloga je mjeseca većina u Nacionalnoj skupštini izglasala bračnu jednakost te će se zakon početkom travnja naći na izglasavanju u Senatu.

“Kako bismo osigurali slobodu skupštine, sačuvali javni red i mir i zaštitili institucije, šef policije pozvao je organizatore da s njim dogovore alternativne rute prosvjedne povorke, što oni nisu učinili”, stoji u policijskom priopćenju.

Antigej aktivisti vrlo su nezadovoljni ovom odlukom i poručili da bi “trebali imati pravo marširati poznatom pariškom ulicom”.

“Želimo simbolično mjesto koje će omogućiti francuskoj javnosti i Vladi da shvate da i mi postojimo”, izjavila je jedna od prosvjednica Frigide Bariot.

Glasnogovornik LGBT udruženja Nicolas Gougain, opisao je protivnike bračne jednakosti kao „proizvod neoprostive homofobije u Francuskoj, uglavnom vođene strahom i sumnjom koje su njima vrlo bliske“.

„Neki od ovih ljudi smatraju da će davanje jednakih prava homoseksualcima ugroziti i destabilizirati društvo ili da su homoseksualni roditelji potencijalno opasni za djecu“, dodao je on.

Napomenimo i da su se francuskim prosvjednicima trebali pridružiti protivnici britanskog zakona 'Brak za sve'.

CroL

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved