Evo kako hrvatski poslodavci mogu pridonijeti ravnopravnosti svojih LGBTI zaposlenika/ica

Posted in Novosti

Krenula je kampanja "Radnopravnost svima!" kojom će se podizati svijest javnosti o diskriminaciji s kojom se LGBTI osobe susreću na radnim mjestima u Republici Hrvatskoj.

Cilj je motivirati poslodavce na ispunjavanje Indikatora ravnopravnosti na radnom mjestu te savjetovati kako unutar radne okoline poboljšati prakse usmjerene na poticanje raznolikosti i inkluzivnosti.

U homofobnim/transfobnim sredinama skrivanje spolne orijentacije i igranje lažne heteroseksualne uloge dovodi do osjećaja neizvjesnosti, inferiornosti, loše koncentracije, demotivacije i izostanaka s posla.

Poslodavci mogu doprinijeti i izjavama podrške

Sudjelovanje u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu otvoreno je za poslodavce iz svih sektora (javni, privatni, neprofitni) u Republici Hrvatskoj; a za sudjelovanje u Indikatoru dovoljno je ispuniti online upitnik do 2. travnja 2017. Upitnik zainteresirani poslodavci mogu zatražiti i u tiskanom obliku.

Poslodavci koji sudjeluju u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu dobit će po ispunjavanju upitnika kratak izvještaj sa sažetkom ostvarenih rezultata te pregledom područja u kojima mogu unaprijediti svoje prakse inkluzivnog radnog mjesta po pitanju spolne orijentacije i rodnog identiteta te izražavanja.

Zainteresirani poslodavci svoj doprinos mogu dati i putem izjava podrške koje se objavljuju na web stranici Radnopravnost.hr.

Na YouTubeu su dostupna dva videospota nastala u sklopu kampanje. Jedan tematizira ravnopravnost na radnom mjestu iz perspektive poslodavca, a drugi iz perspektive zaposlenice.

Crol.Hr

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved