LORI na treningu Not Just Numbers u Turku

Posted in Novosti

Not Just Numbers - Training on Migration and Asylum Seeking Issues in Youth work naziv je treninga na kojem je četvero aktivista/ica iz udruga LORI, PaRiter i Centra za ženske studije

pri Filozofskom fakultetu u Rijeci prisustvovalo u finskom gradu Turku, od 7. do 15. prosinca 2017. godine.

LORI je na projektu partnerska organizacija, uz 6 drugih iz Finske, Ujedinjenog kraljevstva, Italije, Grčke, Mađarske i Rumunjske.
Projekt je zapravo trening za buduće edukatore/ice, a s ciljem podizanja svjesnosti o migracijama i traženju azila u lokalnoj zajednici.
Tijekom osmodnevnog treninga, kroz razne metode neformalnog i eksperimentalnog učenja, diskusije i odlično vođenje naše divne trenerice Ane, imali/e smo prilike učiti o ljudskim pravima, ali i poteškoćama u čitavom procesu tražitelja/ica azila, migracijama i samoj izbjegličkoj krizi, pritom stječući i alate i tehnike korisne za informiranje i senzibiliziranje javnosti o ovoj, ali i općenito, bilo kojoj temi iz oblasti ljudskih prava. Edukaciji je prisustvovalo i nekoliko osoba koje su i same prošle kroz izbjegličku golgotu te su svi/e sudionici/ice iz „prve ruke“ mogli/e čuti o iskustvima, što su te osobe proživjele i što još proživljavaju u svojim nastojanjima da si kreiraju novi život... Slušanje njih, njihovih priča, „upijanje“ optimizma i nade kojima zrače, bilo je zbilja dirljivo, posebno iskustvo i od njih smo mnogo naučili/e - sve to nas je naročito zbližilo, otvorilo mogućnosti za neke buduće suradnje te pružilo nam nova znanja i vještine u daljnjoj borbi za ljudska prava i dostojanstvo svakog živog bića. Vratili/e smo se s puno elana, novih ideja, alata i jedva čekamo da to sve implementiramo u svojoj zajednici.

 

No, kako je naš tim (LORI, Udruga PaRiter i Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci) trebao prezentirati stanje u Hrvatskoj po pitanju izbjegličke krize, najsrdačnije se zahvaljujemo Centru za mirovne studije na podršci i pomoći u pripremi za ovaj trening.

I na kraju, veliko hvala Deepika, Elias, Ronja, Fergus, Mohamed, Yola, Filippo, Angelica, Nicola, Alda, Peter, Lina, Teodora, Oana, Beti, Dora, Csenge i svi/e drugi/e... HVALA VAM na predivnom iskustvu! :)

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved