Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

Smoqua³: Queer mural i predstavljanje istraživanja

Posted in Smoqua

Slika je ilustrativna

Tijekom Smoque³ (23. – 25.5.2019.) riječke umjetnice Nika Krajnović, Tanja Blašković i Luisa Ritoša izradit će mural temeljen na podacima sakupljenim kroz ispitivanje stavova javnosti o pojmu normalnosti (travanj 2019., PaRiter).

Istraživanje "Što Riječani/ke podrazumijevaju pod normalnim?" rađeno je prikupljanjem odgovora zainteresiranih osoba na nekoliko pitanja o poimanju normalnosti po raznim društvenim temama vezanih za ljudska prava LGBTIQ osoba te reproduktivna prava žena. Neka od pitanja bila su: Je li normalno da se žene ne briju?, Je li normalno skrivati tampone i higijenske uloške?, Je li normalno dojiti u javnom prostoru ili na radnom mjestu?, Je li normalno da se dva muškarca ljube na javnom mjestu? Kutijice za odgovore bile su postavljene na desetak lokacija po Rijeci.

Nakon prikupljanja odgovora, uslijedio je odabir najinteresantnijih i njihov prijevod na engleski jezik. Na samoj Smoqui, tijekom prvog i drugog dana, umjetnički trio izradit će na zidu ERSTE banke kod Palacha u Kružnoj ulici queer mural. Umjetnice će uz aktivistkinje udruge PaRiter u petak, 24.5., u 14:30 predstaviti mural skupa s rezultatima istraživanja.
Mural će trajno ostati postavljen kao uspomena i podsjetnik na promišljanje o poimanju normi i normalnosti Riječana i Riječanki.

*(Slika je ilustrativna)

 

Cijeli program ovogodišnjeg festivala Smoqua možete pogledati ovdje.

 

*Sve su aktivnosti festivala besplatne osim Queer-UP! Partyja, kod kojeg se na ulazu prikupljaju donacije, i koncerta Anne Calvi.

 

 smoqua org

Organizatorice: Udruga LORI + PaRiterGrađanke svom graduCentar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci

Festival financijski podržavaju: Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture / Grad Rijeka / Primorsko-goranska županija / Ministarstvo kulture Republike Hrvatske / Europska komisija / Musagetes / LUSH

uz sponzora Adria print

NL logo RGB novi

i medijskog pokrovitelja: Novi list

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved