Udruga LORI podiže kaznenu prijavu zbog grafita „Ubi pedera“ na Korzu: „Govor mržnje mora se jasno osuditi“

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti


Lezbijska organizacija Rijeka - LORI prijavila je homofobni govor mržnje („Ubi pedera“) koji je počinitelj ispisao na staklu izloga Gradske vijećnice grada Rijeke 24. listopada 2020. godine. Čin ispisivanja homofobne poruke mržnje nije remećenje javnog reda i mira, već je ono kazneno djelo za koje kazna zatvora može biti duga do 3 godine.

Smoqua 2020: solidarnost, ljubav - i kiša obilježile predivna tri dana

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti

Završila nam je još jedna Smoqua, topla, ispunjena i energična. S malim odmakom, ali još uvijek pune dojmova, želimo vam se od srca svima zahvaliti na vremenu, predanosti i svim divnim zajedničkim trenucima na festivalu. Ova nam je Smoqua protekla uz mnogo izazova, ali uz podršku, organiziranost i solidarnost zajednički smo sve nadišle i provele tri nezaboravna dana.

Razgovori na Smoqui 2020: istraživanja i zanimljive rasprave

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti

U okviru ovogodišnje Smoque koja će se održati u Rijeci od 15. do 17. listopada,  pored zabavnog i umjetničkog sadržaja, možete se uključiti u raspravu na temu ljudskih prava LGBTI osoba u Europi i Hrvatskoj te jednu o iskustvima žena u vizualnoj industriji.

Poziv za osnivanje nove studentske udruge ZA Pravo (ZA-PRAVO LGBTIQ osoba)

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti

Nastavnici_ce i studenti_ce Pravnog fakulteta u Zagrebu pokrenuli_e su inicijativu za osnivanje nove studentske udruge naziva ZA-PRAVO LGBTIQ OSOBA (kraće: ZA-Pravo). Ukoliko ste student ili studentica jednog od studijskih smjerova na Pravnom fakultetu ili nekadašnji student ili studentica iz inicijative pozivaju da im se na email za.pravo.lgbtiq.osoba@gmail.com javite ukoliko ste zainteresirani sudjelovati u osnivanju udruge.

Smoqua - mjere i preporuke za sprječavanje zaraze virusom COVID-19

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti

Drage/i naše/i posjetiteljice/i, Udruga LORI, kao  glavna organizatorica festivala queer i feminističke kulture Smoqua, redovno prati sve najnovije preporuke Stožera Civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze virusom COVID-19 te će poštivati mjere i preporuke za sprječavanje zaraze. 

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved