Predavanje o transeksualnosti

Napisao/la Super User. Posted in Uncategorised

„Put u prosTRANStvo“
30.6.2011
Filodrammatica, Korzo 28/II (Ex Gal), Rijeka
Postoji širok spektar različitih načina iskazivanja svog rodnog/spolnog identiteta koji su drukčiji od tradicionalno zadanih uloga. Unutar tog spektra nailazimo i na transrodnost i transeksualnost.

Ovo predavanje se najviše bavilo temom transeksualnosti te odnosom društva prema transeksualnim osobama. Cilj je bio upoznati i približiti javnosti s kojim se problemima u svakodnevnom životu susreću transeksualne osobe, kakav put prolaze od saznanja da je njihov rodni i spolni identitet različit od njihovog fizičkog tijela pa do same operacije prilagodbe spola.

Predavanje je vodio Kristian Ranđelović, dugogodišnji aktivist organizacije Gayten iz Beograda, koji već 13 godina vodi grupe samopomoći za trans osobe. Posjetitelji/ce su imali priliku poslušati i iskustvo jedne majke transeksualnog djeteta.

Predavanje su financijskom podrškom omogućile fondacije Astraea Lesbian Foundation for Justice i filia. die Frauenstiftung

 

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/jos-jedan-put-u-prostranstvo/

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (51) 212-186
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved