IGLYO

Posted in IGLYO


IGLYO je međunarodna organizacija mladih koji se bave ljudskim pravima lezbijki, gej muškaraca, biseksualnih, transrodnih I queer osoba. Osnovana je 1984. godine sa svrhom razvijanja bolje suradnje između lokalnih, regionalnih I nacionalnih LGBTQ organizacija mladih. Danas je IGLYO organizacija s velikim značajem za sve LGBTQ mlade u Europi te okuplja organizacije iz gotovo svih zemalja u Europi ali i šire.

Misija IGLYO-a: Vođen od samih mladih i za mlade, IGLYO je međunarodna članska organizacija kojoj je cilj osnažiti svoje članstvo kako bi ono bolje zastupalo pitanja važna LGBTQ mladima i studentima/cama. Ovo uključuje i ulogu IGLYO-a kao glasnika svojeg članstva u međunarodnim tijelima, institucijama i organizacijama te promoviranje suradnje i zajedničkih strategija.

U svrhu promocije i zaštite ljudskih prava LGBT mladih IGLYO surađuje s raznim institucijama na različitim nivoima, a ostvarenje svojih ciljeva vidi i u suradnji s Vijećem Europe i Europskom Komisijom. IGLYO-v cilj je utjecati na ove institucije kako bi podržale i uključile LGBT mladež u svoje politike, te osigurati da je glas LGBT mladih prisutan u prioritetima rada ovih institucija.

Velik dio rada IGLYO-a odnosi se i na rad s članskim organizacijama. Svake godine organizira se međunarodna konferencija ili studijska sjednica na temu koja je od značaja za LGBT mlade (kao npr. Mediji, Zdravlje, Edukacija itd.). Razmjena znanja i vještina među raznim kulturama te međunarodno umrežavanje su tipični primjeri toga što IGLYO pruža svojem članstvu. IGLYO je također i važan izvor informacija za lokalne grupe ili organizacije. IGLYO -v je cilj izgradnja kapaciteta organizacija članica kroz pružanje prostora i mogućnosti za razmjenu informacija.

IGLYO djeluje i na političkom području. Uključen je u strukture za mlade na europskom i međunarodnom nivou; između ostalog, član je Europskog Foruma mladih i ILGA-e Europe. Kroz različite aktivnosti, IGLYO analizira politike koje se tiču LGBT pitanja i doprinosi razvoju učinkovitijih strategija borbe protiv diskriminacija s kojom se suočavaju LGBT mladi.

Više o radu IGLYO-a možete pročitati ovdje http://www.iglyo.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=42

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved