Konferencija „Radnopravnost 2021. – Radno okruženje ponosno na raznolikost”

Posted in Radnopravnost svima!

U sklopu projekta „Radnopravnost svima!” održat će se konferencija „Radnopravnost 2021. – Radno okruženje ponosno na raznolikost” 18. i 19. ožujka 2021. online putem Pine konferencijske platforme.

Prvi dan konferencije posvećen je radu s poslodavcima i sindikatima, dok je drugi dan zamišljen kao razmjena znanja i praksi te prilika za jače povezivanje organizacija civilnog društva koje razvijaju i provode programe, alate i istraživanja u području LGBTIQ+ ravnopravnosti na radnom mjestu.

Također, prvog će dana biti dodijeljene  nagrade i priznanja poslodavcima iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su sudjelovali u edukacijskom programu i Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu, te će se održati panel diskusije s poslodavcima, sindikatima i institucijama.

„Radnopravnost svima!“ na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Posted in Radnopravnost svima!


U srijedu, 20. siječnja 2021. godine LORI je prisustvovala 11. Sjednici Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, prezentirajući problematiku ravnopravnosti LGBTI osoba na radnom mjestu u Hrvatskoj. Predstavile smo i Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu, istraživanja među poslodavcima i LGBTI osobama iz 2017., te edukacije o LGBTI temama za poslodavce koje se provode u sklopu aktualnog projekta, „Radnopravnost svima!“.

Počela kampanja “Radnopravnost svima!”

Posted in Radnopravnost svima!

U okviru projekta Workplace Equality For All / Radnopravnost svima! počela je kampanja “Radnopravnost svima!” čiji je cilj promocija i pozivanje poslodavaca u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu te podizanje svijesti javnosti o diskriminaciji LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju, kao i o nužnosti izgradnje uključivog i ravnopravnog društva temeljenog na solidarnosti i jednakim pravima za sve.

Radnopravnost svima! - Tražimo volontere/ke!!

Posted in Radnopravnost svima!

Pozivamo te da se uključiš u slanje poziva za sudjelovanje u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu.

U okviru projekta „Radnopravnost svima!“ razvijen je Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu za primjenu u Republici Hrvatskoj! Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu je evaluacijski alat u formi upitnika koji poslodavci mogu korisiti za unaprijeđenje svoje organizacijske kulture po pitanju ravnopravnosti na radnom mjestu za ranjive skupine s naglaskom na spolne i rodne manjine. U studenom 2019. godine, započet će kampanja te slanje poziva poslodavcima za uključivanje u ovu važnu aktivnost.

Radnopravnost svima! - LORI: Naši uspjesi i izazovi

Posted in Radnopravnost svima!

Danijela Almesberger – photo by Martina Šalov

U prvom u nizu tekstova koji će biti objavljeni u sklopu projekta ‘LGBTI radnopravnost svima!’ upoznajemo vas s Lezbijskom organizacijom Rijeka – LORI, partnericama na projektu i dugogodišnjim suradnicama K-zone koje je u razgovoru predstavila koordinatorica udruge Danijela Almesberger.

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved