Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

Razgovori na Smoqui 2020: istraživanja i zanimljive rasprave

Posted in Smoqua

U okviru ovogodišnje Smoque koja će se održati u Rijeci od 15. do 17. listopada,  pored zabavnog i umjetničkog sadržaja, možete se uključiti u raspravu na temu ljudskih prava LGBTI osoba u Europi i Hrvatskoj te jednu o iskustvima žena u vizualnoj industriji.

Prvog dana festivala, 15. listopada u 17.00 sati održat će se u Gradskoj vijećnici (Korzo 16) panel rasprava LGBTI ljudska prava u Hrvatskoj i Europi uz predstavljanje najrecentnijih istraživanja u području nasilja i diskriminacije nad LGBTI osobama. Sudjelovat će predstavnica Agencije Europske unije za temeljna prava (FRA), Geraldine Guille, predstavnici/ice Zagreb Pridea te savjetnica Pučke pravobraniteljice, Dijana Kesonja, uz moderaturu Antonie Pindulić. Panel rasprava će se održati uživo uz jedno live javljanje putem ZOOM platforme.


(Yanni Lee)

U petak, 16. listopada možete poslušati  razgovor o (queer) ženama u vizualnoj industriji kada će feministkinje Marija Katalinić i Yenni Lee podijeliti svoja iskustva u vizualnoj kulturi kao autorice, filmašice i teoretičarke. Razgovor vodi riječka glumica i novinarka Sara Blažić, a sve smo za vas pripremile u Palachu (Kružna 8).


(Marija Katalinić)(Sara Blažić)


Uključite se, pokrenimo javni diskurs o ovim bitnim temama.

(Naslovna foto by Martina Šalov)

*Događaji mogu biti fotografirani i/ili snimani radi obveze osiguranja vidljivosti programa te će se fotografije i snimke koristiti objavom na mrežnoj stranici i društvenim mrežama udruge LORI te arhiviranjem podataka o događaju.

**Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved