Objavljeni rezultati primjene Indikatora ravnopravnosti na radnom mjestu 2019.-20. u Hrvatskoj

U sklopu projekta “Radnopravnost svima!” objavljeni su rezultati primjene Indikatora ravnopravnosti na radnom mjestu 2019. – 2020. u Hrvatskoj kojim poslodavci dobivaju uvid u svoja postignuća u implementaciji inkluzivnih politika i praksi u radnom okruženju za LGBTI osobe. Projekt „Radnopravnost svima!“ partnerski provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Stichting Centrum Tumba iz Nizozemske  a financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Osim provedbe Indikatora ravnopravnosti, u okviru projekta su do sada provedene brojne aktivnosti od kojih izdvajamo  direktan rad s poslodavcima kroz provedbu edukacijskog programa te pravne pomoći u izmjeni službenih dokumenata organizacija, razvoj edukativne platforme, izrada i projekcije dokumentarnog filma, omogućavanje besplatnog pravnog savjetovanja po pitanju radnih prava za LGBTI osobe i mnoge druge.

Ovom se temom udruga LORI bavi od 2015. godine te je u okviru projekta „LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“ (koji su također partnerski provodile udruge K-zona i LORI, uz BRID i Zoru) u Republici Hrvatskoj po prvi puta izrađen i primijenjen Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu 2017. godine, a upravo on je poslužio kao polazišna točka za kreiranje „novog” Indikatora. U prvom je Indikatoru sudjelovalo 94 poslodavca iz svih krajeva Republike Hrvatske, a u drugom 110, iz javnog, profitnog i neprofitnog sektora, a temeljem rezultata Indikatora izrađene su i Preporuke za poslodavce.

Projekt „Radnopravnost svima!“ (eng. Workplace Equality for All) financira Europska unija iz programa o pravima, jednakosti i građanstvu (Poziv: REC-AG-2017/REC-RDIS-DISC-AG-2017) i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organiazcija Rijeka – LORI, Zaklada Solidarna iz Hrvatske i orgnizacija Tûmba iz Nizozemske.

Podijeli:

Vijesti:

Scroll to Top