Poziv na okrugli stol „Preporuke za suzbijanje diskriminacije i govora mržnje u Hrvatskoj“

Udruga LORI i Kuća ljudskih prava Zagreb pozivaju vas na okrugli stol „Preporuke za suzbijanje diskriminacije i govora mržnje u Hrvatskoj“ koji će se održati 22. veljače 2024. od 14 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1/a) u Rijeci.

Tema govora mržnje je izuzetno aktualna i privlači dosta pažnje u stručnoj i široj javnosti, a često je nedovoljno raspravljana iz perspektive ljudskih prava, slobode govora i zaštite od diskriminacije i javnih politika vezanih za to područje. Cilj okruglog stola je raspraviti postojeće mjere za suzbijanje govora mržnje u Hrvatskoj, kao i mogućnosti unapređenja tih mjera. Stoga, namjera nam je okupiti predstavnike/ice institucija vlasti i javnog sektora, predstavnike/ice akademske i stručne zajednice, organizacija civilnog društva koje djeluju u području zaštite ljudskih prava i svim zainteresiranim građanima i građankama.

U sklopu rasprave predstavljen će biti i Akcijski plan za suzbijanje govora mržnje u čijoj je izradi sudjelovalo nekoliko organizacija civilnog društva.

Na okruglom stolu govorit će:

  • Matija Miloš, Pravni fakultet u Rijeci (Katedra za ustavno pravo)
  • Dijana Kesonja, zamjenica pučke pravobraniteljice
  • Antonija Stojanović Almesberger, udruga LORI
  • Stella Filipović Šango, PS za terorizam i ekstremno nasilje, Policijska uprava Primorsko-goranske županije.

Moderira: Martina Refi Homolak, voditeljica programa Kuće ljudskih prava Zagreb.

Prijaviti se možete do 21. veljače 2024. godine, do kraja dana, putem linka HERE.

Kontakt osoba za pitanja:

Share:

More News

Scroll to Top