Useful resources

S ciljem smanjenja homofobije, bifobije i transfobije u sustavu obrazovanja Udruga LORI, između ostalog, surađuje s osnovnim i srednjim školama te organizacijama civilnoga društva.

Ovdje donosimo pregled korisnih materijala u digitalnom obliku koje škole i organizacije mogu samostalno koristiti za dodatno informiranje o LGBTIQ temama, provedbu edukativnih aktivnosti i aktivnosti usmjerenih smanjenju homofobije, bifobije, transfobije i nasilja nad LGBTI djecom i mladima u sustavu obrazovanja.

Korisni materijali:

Što znači LGBTIQA+?

Autanje

Autanje u učionici

Platforma za e-učenje „Common Point“

Specifična znanja o LGBTIQ terminologiji, coming outu, transrodnim i rodno varijantnim osobama, ljudskim pravima i sistemima opresije, homofobiji/bifobiji/transfobiji/interfobiji i drugim relevantnim temama dostupna su i kroz platformu za e-učenje razvijenu u okviru projekta „Common Point“.

Platforma je kreirana s ciljem stvaranja inovativnog i lako dostupnog materijala za obuku stručnjaka/kinja iz područja mentalnog zdravlja, a sadrži šest općih i četiri specifična modula, od kojih je jedan cijeli modul namijenjen specifično za školske savjetnike/ice.

Platforma je izrađena na 5 jezika: engleskom, hrvatskom, češkom, bugarskom i mađarskom, a za pristup je dovoljno registrirati se here. Registracija je vrlo jednostavna: od vas se zahtijeva da upišete korisničko ime, adresu elektroničke pošte i lozinku.

This page was created as part of the project 'Supporting Inclusive Education - Building a Safe Future', financially supported with €129,600.00 by Iceland, Liechtenstein, and Norway through the European Economic Area and the Norwegian Grants. The content of this page is the responsibility of the Lesbian Organization Rijeka 'LORI' and does not necessarily reflect the views of the donor states and Fund Operators.

Scroll to Top