Korisni resursi

S ciljem smanjenja homofobije, bifobije i transfobije u sustavu obrazovanja Udruga LORI, između ostalog, surađuje s osnovnim i srednjim školama te organizacijama civilnoga društva.

Ovdje donosimo pregled korisnih materijala u digitalnom obliku koje škole i organizacije mogu samostalno koristiti za dodatno informiranje o LGBTIQ temama, provedbu edukativnih aktivnosti i aktivnosti usmjerenih smanjenju homofobije, bifobije, transfobije i nasilja nad LGBTI djecom i mladima u sustavu obrazovanja.

Korisni materijali:

Što znači LGBTIQA+?

Autanje

Autanje u učionici

Platforma za e-učenje „Common Point“

Specifična znanja o LGBTIQ terminologiji, coming outu, transrodnim i rodno varijantnim osobama, ljudskim pravima i sistemima opresije, homofobiji/bifobiji/transfobiji/interfobiji i drugim relevantnim temama dostupna su i kroz platformu za e-učenje razvijenu u okviru projekta „Common Point“.

Platforma je kreirana s ciljem stvaranja inovativnog i lako dostupnog materijala za obuku stručnjaka/kinja iz područja mentalnog zdravlja, a sadrži šest općih i četiri specifična modula, od kojih je jedan cijeli modul namijenjen specifično za školske savjetnike/ice.

Platforma je izrađena na 5 jezika: engleskom, hrvatskom, češkom, bugarskom i mađarskom, a za pristup je dovoljno registrirati se ovdje. Registracija je vrlo jednostavna: od vas se zahtijeva da upišete korisničko ime, adresu elektroničke pošte i lozinku.

Ova stranica je izrađena kao dio projekta „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost“, koji je financijski podržan sa 129.600,00 €  od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Sadržaj ove stranice je odgovornost Lezbijske organizacije Rijeka “LORI” i ne održava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Scroll to Top