Resursi za mlade

Bacio oko na tekstove i materijale koji ti mogu dati neke od odgovora… 

Terminologija

LGBTIQ+ terminologiju možeš naći ovdje.

Spolna i rodna raznolikost

Što znače slova LGBTIQA+?

Kišobrani raznolikosti

Prava LGBTI osoba u Hrvatskoj

Više o tome koja prava imaju LGBTI osobe u Hrvatskoj možeš saznati ovdje.

Ja sam trans*, kako dalje?

Mladi u akciji:

Kako organizirati javno događanje?

Što ako je događaj na javnoj površini?

Kako se uključiti u javne akcije, događanje i prosvjede?

Želiš li organizirati događaj za upoznavanje drugih mladih? A ne znaš teme za razgovor? Pogledaj kako je to osmislila grupa mladih LORI.

Pred tobom se nalazi poster koji te navodi na pretraživanje online resursa različitih udruga i arhiva koji ti mogu pomoći da se informiraš i upoznaš sa širokim spektrom LGBTIQ+ tema, a možeš saznati i gdje potražiti podršku. Također, poster je dio kvir fanzina Bučkviriš koji je Grupa mladih LORI kreirala. Poster nastaje kao dio projekta Mladi za ravnopravnost čiji je davatelj financijske podrške Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Ja sam oGay s time!, 2023.

Podcast Grupe mladih LORI

Što je coming out i zašto razgovaramo o tome? Kako se nositi s neizvjesnostima s kojima se susrećemo kada brinemo o nekome? Kako stvoriti sustav podrške i omogućiti sigurnu komunikaciju? Roditelji i mladi, poslušajte naše prijedloge kako se baviti ovim pitanjima i kako izgraditi odnose temeljene na razumijevanju. Video podcast dio je projekta Glasovi mladih za društvene promjene” kojeg su provodile Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i partnerice Društvo Parada ponosa od travnja 2022. do kraja studenoga 2023. godine uz financijsku podršku Europske unije iz programa Erasmus+.

Spona 2 - Podrška za zdravlje, ravnopravnost, uključivost i solidarnost

Modul je nastao je u sklopu projekta SPONA – Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama kojeg provode Ambidekster klub s partnerima Nansen dijalog centrom, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota IKS, SOS Rijeka – centrom za nenasilje i ljudska prava, Lezbijskom organizacijom Rijeka „LORI“ i Udrugom za ljudska prava i građansku participaciju „PaRiter“ (2022. – 2023.).

Korisni tekstovi iz arhive:

NAPOMENA: Ovi tekstovi su nastali u okviru kampanje Obitelj bez predrasuda 2007. godine, te je dio podataka koji je u to vrijeme bio aktualan sada zastario, a neka se terminologija promijenila. Svejedno, teme obrađene u ovim tekstovima su i u današnje vrijeme još uvijek i te kako važne i aktualne, pogotovo za mlade LGBTIQ osobe, te vas potičemo da ih pročitate.

Psihosocijalna podrška

Za LGBTIQ+ mlade također osiguravamo besplatnu psihosocijalnu podršku (psihološko savjetovalište, peer savjetovanje i pravno savjetovanje).

Ako trebaš pomoć, informaciju i/ili podršku, javi nam se putem ovog obrasca.

Ova stranica je izrađena kao dio projekta „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost“, koji je financijski podržan sa 129.600,00 €  od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Sadržaj ove stranice je odgovornost Lezbijske organizacije Rijeka “LORI” i ne održava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Scroll to Top