Resursi za mlade

Bacio oko na tekstove i materijale koji ti mogu dati neke od odgovora… 

Terminologija

LGBTIQ+ terminologiju možeš naći ovdje.

Spolna i rodna raznolikost

Što znače slova LGBTIQA+?

Kišobrani raznolikosti

Prava LGBTI osoba u Hrvatskoj

Više o tome koja prava imaju LGBTI osobe u Hrvatskoj možeš saznati ovdje.

Ja sam trans*, kako dalje?

Mladi u akciji:

Kako organizirati javno događanje?

Što ako je događaj na javnoj površini?

Kako se uključiti u javne akcije, događanje i prosvjede?

Želiš li organizirati događaj za upoznavanje drugih mladih? A ne znaš teme za razgovor? Pogledaj kako je to osmislila grupa mladih LORI.

Korisni tekstovi iz arhive:

NAPOMENA: Ovi tekstovi su nastali u okviru kampanje Obitelj bez predrasuda 2007. godine, te je dio podataka koji je u to vrijeme bio aktualan sada zastario, a neka se terminologija promijenila. Svejedno, teme obrađene u ovim tekstovima su i u današnje vrijeme još uvijek i te kako važne i aktualne, pogotovo za mlade LGBTIQ osobe, te vas potičemo da ih pročitate.

Psihosocijalna podrška

Za LGBTIQ+ mlade također osiguravamo besplatnu psihosocijalnu podršku (psihološko savjetovalište, peer savjetovanje i pravno savjetovanje).

Ako trebaš pomoć, informaciju i/ili podršku, javi nam se putem ovog obrasca.

Ova stranica je izrađena kao dio projekta „Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost“, koji je financijski podržan sa 129.600,00 €  od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Sadržaj ove stranice je odgovornost Lezbijske organizacije Rijeka “LORI” i ne održava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Scroll to Top