Queer i feministička kultura

Kako je promocija queer i feminističke kulture među strateškim ciljevima LORI, jedan od ključnih programa udruge upravo je i Queer i feministička kultura.

Naime, od svojih početaka LORI djeluje s namjerom približavanja queer i feminističke kulture (prije svega) lokalnoj zajednici, kako široj, u smislu informiranja javnosti, tako i samoj LGBTIQ+ zajednici s ciljem osnaživanja.

O problematici (ne)vidljivosti i marginaliziranosti queer i feminističke kulture u Hrvatskoj, kao i o šarolikim kulturnim sadržajima kojima je kroz vrijeme LORI približavala široj javnosti koncepte queera i feminizma, te suradnjama u ovom području, može se vidjeti ovdje.

Važno je napomenuti da u sklopu ovog programa LORI organizira kulturna i umjetnička događanja od ranih 2000-tih do danas. Organizaciju provodi samostalno i/ili u suradnji s drugim udrugama, institucijama kao i istaknutim umjetnicima/icama, kako iz Hrvatske, tako i iz cijelog svijeta.

Neki od sadržaja kojima LORI upoznaje javnost s queer i feminističkom kulturom su: izložbe, kazališne predstave, književne večeri, filmske projekcije, te Festival queer i feminističke kulture Smoqua.

Više o Smoqui, njenoj povijesti i dosadašnjim izdanjima festivala može se naći ovdje.

Smoqua 2022 (foto: Moja Rijeka); Smoqua QueerUp! Party - GNUČČI; QueerPoetRi
Scroll to Top