Pravna podrška

Lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne i interspolne osobe se još uvijek često susreću s kršenjem temeljnih ljudskih prava i sloboda u različitim područjima života: od obitelji, školovanja, radnog mjesta, zdravstvenih usluga, ostvarivanju prava u okviru sustava socijalne sigurnosti itd. Zbog nerijetke izloženosti verbalnom nasilju, govoru mržnje, pa i fizičkom i seksualnom nasilju, LGBTI osobe se mogu osjećati nesigurno na radnom mjestu, u školi i u javnim prostorima.

Diskriminacija na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja te doživljeno nasilje često se ne prijavljuju zbog neosviještenosti i neinformiranosti žrtvi o vlastitim pravima, nepoznavanja sustava zaštite, kao i zbog straha od negativnih posljedica, ili straha od neučinkovitog djelovanja relevantnih institucija.

Od svojih početaka udruga LORI osigurava besplatnu pravnu podršku za LGBTI osobe, bez obzira jesu li doživjele diskriminaciju na osnovi spolne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja, ili se jednostavno žele informirati o vlastitim pravima. Besplatna pravna podrška na raspolaganju je i mladim LGBTI osobama kojima je potrebna pomoć ili savjet.

Pravno savjetovanje provode informirane pravnice te aktivistkinje s dugogodišnjim iskustvom u području LGBTI ljudskih prava.

Udruga LORI pruža besplatnu pravnu podršku uživo, telefonski i putem elektronske pošte (e-mail: ), a javljaju nam se osobe iz svih dijelova Hrvatske, te iz inozemstva. U slučaju osobnih posjeta ljubazno molimo da se najavite.

Scroll to Top