Priče

Draga Sara

Četvrtak, 3. srpanj 2003.

Draga Sara,

Ponavljala sam gradivo i jučer i danas. Naradila sam se i mislim kako zaslužujem odmor. Završila sam s cijelom knjigom. Taman još sutra preletim sve pogledom i idem na ispit. Proći ću ga kao iz šale.

Ludnica! Tako sam dobre volje ovih dana i sama sebi ne vjerujem.

Smiješno. Kada malo razmislim trebala bih biti u laganoj depresiji zbog ovoga s Andreom, a ja lutam okolo noćima i družim se s ljudima.

Ponavljala sam jučer marljivo gradivo kada mi je zazvonio mobitel, jedan od mojih nerazdvojnih prijatelja. Laskam mu jer je jako dobar u zadnje vrijeme i sve sluša. Ma, on je meni kao kućni ljubimac. Obožavam ga. Uglavnom, čekaj da vidim gdje sam stala. A, da. Zvonio je telefon..

Ona, pas i ja

Htjela bih da me jednom ima jedna žena i jedan pas. Njih dvoje da me posvoje zauvijek.

Ja ću ih voljeti fotoaparatom i ići ćemo na razna mjesta. Zavlačit ćemo se u neke šume, na neke obronke, spavat ćemo po nekim divljim plažama, zapinjati u blatima. Odrat ćemo gume po stranputicama i glasno se smijati i glasno se voljeti.

Ona, pas i ja.

Vodat ćemo se šareno po sivim ulicama i ruke će nam ostajati suhe u mom džepu kad se kiša drsko prolije. Nećemo imati grad, grad će imati čast da ima nas. Ljubit ću te kraj štanda sa pečenim kukuruzima ljeti. Stisnut ću te kraj onog sa pečenim kestenima u jesen. Zimi ću te voljeti zimski a u proljeće onako sanjarski.

I imat ćemo psa, i ljubav će imati nas.


dare-devil

Vaše priče...

Scroll to Top