LORI Videoteka

Ljubav je ljubav, 2002.

TV spot “Ljubav je ljubav” nastao je kao dio istoimene nacionalne kampanje koja se provodila 2002. godine. U vrijeme provođenja Kampanje, prava gej osoba bila su ignorirana. U zakonu nije bilo zabrane diskriminacije na osnovi seksualne orijentacije niti je postojala mogućnost pravne regulacije istospolnih partnerskih zajednica. Ove činjenice imale su za posljedicu veću socijalnu ugroženost gej osoba, te veću izloženost nasilju, stigmatizaciji, diskriminaciji i društvenoj izolaciji. Hrvatska televizija odbila je emitirati LORI spot kao neprimjeren.

Reagiraj i ti!, 2014.

Video je nastao u sklopu projekta „Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama“, koji je proveden uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Uz LORI u projektu su sudjelovale i Zora, K-zona, Pobjede i Bonsai.

Ja sam oGay s time!, 2023.

Podcast Grupe mladih LORI

Što je coming out i zašto razgovaramo o tome? Kako se nositi s neizvjesnostima s kojima se susrećemo kada brinemo o nekome? Kako stvoriti sustav podrške i omogućiti sigurnu komunikaciju? Roditelji i mladi, poslušajte naše prijedloge kako se baviti ovim pitanjima i kako izgraditi odnose temeljene na razumijevanju. Video podcast dio je projekta Glasovi mladih za društvene promjene” kojeg su provodile Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i partnerice Društvo Parada ponosa od travnja 2022. do kraja studenoga 2023. godine uz financijsku podršku Europske unije iz programa Erasmus+.

Queer mladi o (samo)prihvaćanju, 2023.

Video su osmislile i kreirale mlade volonterske snage udruge LORI uz podršku mentorica, a namijenjen je osnaživanju LGBTIQ+ mladih. Nastao je u sklopu projekta SPONA – Solidarno u podršci mladima u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja te mladima u kriznim situacijama kojeg provode Ambidekster klub s partnerima Nansen dijalog centrom, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota IKS, SOS Rijeka – centrom za nenasilje i ljudska prava, Lezbijskom organizacijom Rijeka „LORI“ i Udrugom za ljudska prava i građansku participaciju „PaRiter“ (2022. – 2023.).

Common point – Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba

Serija edukativnih videa o raznim LGBTIQ+ temama nastala je kao dio projekta Common point – Inovativni pristupi obuci pružatelja/ica usluga mentalnog zdravlja za kvalitetnu podršku LGBTQI osoba. Kroz šest kratkih video edukacija (trajanja od 10 do 24 minute), namjera je povećati znanje i vještine stručnjaka/kinja za mentalno zdravlje (ponajviše školskih savjetnika/ica, operatera/ki linija u kriznim situacijama, socijalnih radnika/ica i kliničkih psihologa/ginja) o LGBTIQ+ temama. Videa su na engleskom jeziku, uz titlove na hrvatskom, češkom, mađarskom, bugarskom i engleskom, a obuhvaćaju teme poput: LGBTIQ terminologija i temeljni koncepti, coming out, specifičnosti rada s LGBTIQ+ osobama, izazovi s kojima se suočavaju transrodne i rodno varijantne osobe, homofobija/bifobija/transfobija/interfobija, iskustva nasilja i diskriminacije LGBTI osoba itd.

Smoqua 2022 promo video

Osmislili/e i realizirali/e članovi/ice Grupe mladih LORI

Glazba: Kontrapunkt – Ako kažemo

Dodatne snimke: Moja Rijeka (mojarijeka.hr)

Kampanja LORI IDAHOBIT 2020

Videa su nastala u sklopu #LORIIDAHOBIT2020 kampanje sa željom informiranja javnosti o položaju LGBTI mladih u hrvatskim školama. Kampanja uključuje niz video svjedočanstava LGBTI mladih o njihovim iskustvima tijekom školovanja te seriju tekstova na mrežnoj stranici udruge LORI tematski usmjerenih na važnost edukacije o LGTBIQ+ temama u školama. Učinimo obrazovanje sigurnim i uključivim! #LORIIDAHOBIT2020 #lgbtiqtemeuskole

Više videozapisa o LORI pronađi na našem YouTube kanalu.

Scroll to Top