Poziv na prosvjednu šetnju i koncert „Izađi PROTIV diskriminacije“

Povodom državnog referenduma 1.12.2013. o unošenju definicije braka kao zajednice žene i muškarca u Ustav RH Riječka građanska inicijativa „Ujedinjeni/e PROTIV diskriminacije“ (LORI, Terra, Oaza, Molekula, Glas razuma-Pokret za sekularnu Hrvatsku, Izlazak & okupljeni/e građani/ke) provodi kampanju „Izađi PROTIV diskriminacije“. Kampanja je pokrenuta s ciljem informiranja građana/ki o diskriminaciji i dalekosežnim posljedicama ovakvog mijenjanja Ustava te o važnosti izlaska na referendum i glasanja protiv. 


Pozivamo vas na PROSVJEDNU ŠETNJU „Izađi PROTIV diskriminacije“
koja će se održati u subotu 30.11.2013.

11.00 h – okupljanje na Trgu Ivana Klobučarića (kod osn. škole Nikola Tesla)
5 do 12.00 h – kretanje prosvjedne šetnje s Trga 
Okupljeni/e građani i građanke prošetat će Korzom sve do Trga 128. brigade Hrvatske vojske (hotel Bonavia) gdje će se održati glazbeni program.


Voditelji programa – Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić.
Nastupaju – Let 3, Morso i Gerila.

Podršku kampanji, uz gradonačelnika Vojka Obersnela, pružaju i druge osobe iz javnog života od kojih će se neke obratiti publici i na samom skupu.

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE I U SUBOTU POKAŽETE DA
RIJEKA NEĆE PASIVNO PROMATRATI NEPRAVDU, NETOLERANCIJU,
AGRESIJU I GAŽENJE LJUDSKIH PRAVA!

Smatramo da se ovim referendumom ozbiljno krše ljudska prava te otvaraju vrata drugim vrstama institucionalne i druge diskriminacije. U duhu demokracije, naša dužnost kao većine je štititi prava manjina. Ovim se referendumom ne štiti obitelj – ona je već zaštićena Obiteljskim zakonom i Ustavom. 
Ovim se referendumom ne štiti brak (također već zaštićen Obiteljskim zakonom); on nije napadnut niti ičime ugrožen. No, ovim se referendumom nastoji onemogućiti budućim generacijama da, ako to žele, omoguće pravo na brak i osobama istospolne orijentacije te poslati poruku da istospolne zajednice i obitelji nisu jednako vrijedne i da ne mogu imati isti status kao heteroseksualni brak i obitelj.

Molimo sve sudionike/ice da u prosvjedu sudjeluju na dostojanstven način te da ne reagiraju na moguće provokacije podržavatelja/ica referenduma.

Riječka građanska inicijativa „Ujedinjeni/e PROTIV diskriminacije“
www.facebook.com/izadji.protiv

Contact:
, tel.: 051 212 186, mob.: 091 5934 133 i 091 4934 133

Share:

More News

Scroll to Top