Nakon duže pauze LORI nastavlja s queer poezijom!

On Thursday, 24. listopada od 19 sati u Klubu mladih Rijeka voditeljica večeri Doris Pandžić, riječka spisateljica i urednica, razgovarat će s gošćama – autoricama koje su prisutne od početka održavanja Kvir poetRI večeri i upravo su u tom

kafanskom “štimungu” “izbrusile” svoje stihove, Natalijom Stefanović and Petrom Bezjak. Specijalna gošća je (Antonela Marušić), autorica koja živi i radi u Zagrebu, itekako poznata široj javnosti po svojoj poeziji, ali i prozi („Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“, Sezona bjegova“…).

Koncept je Kvir poetRI večeri open mic night te je to prilika mladim, neobjavljivanim riječkim pjesnicima i pjesnikinjama da s publikom podijele svoje stihove koji su mimo standarda.

Program se provodi kroz platformu Clubture, a projekt „Usmeni spomenik – večer poezije u Rijeci“ provode Domino, LORI i Zadar snova.

*Adresa kluba je Erazma Barčića 9A, ulaz je besplatan.

O Kvir poetRI:

Večeri čitanja queer poezije – Kvir poetRI udruga LORI pokrenula je krajem 2015. godine, s ciljem promoviranja i razvijanja riječke queer kulturne scene. Do listopada 2019. godine održano je 5 večeri na kojima su gostovale objavljivane autorice, pjesnikinje i feministkinje: Jelena Tondini i Kristina Posilović, moderatorica je Doris Pandžić, spisateljica i urednica a održavale su se u LGBTIQ friendly mjestima u Rijeci: klubu Život, Klubu mladih te u kultnom Palachu. Poanta je potaknuti mlade, nepoznate, neobjavljivane pjesnike i pjesnikinje da se osnaže, izađu na binu i (često prvi put) javno pročitaju svoje stihove. Koncept je „open mic“ večeri u podržavajućem okruženju lišenom predrasuda i ustaljenih normi. Od prve večeri do danas, nekoliko se pjesnikinja osnažilo i počelo dolaziti i čitati svoje stihove redovito te je namjera na isti način podržati i druge nepoznate autore/ice iz Rijeke i okolice.

Share:

More News

Scroll to Top