Noćni marš: obilježavanje Dana žena

Akciju provode Građanke i građani Rijeke, neformalna inicijativa nastala 2018. godine, i Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u razdoblju od 1. ožujka do 31. ožujka 2024. godine u Rijeci. 

Noćni marš za 8. mart prosvjedna je akcija kojom se želi poslati poruka vladajućima što treba učiniti kako bi se preveniralo rodno uvjetovano nasilje, zaštitila ženska prava i reproduktivna prava, te kako bi se mobiliziralo građanstvo za borbu u ovom području. Popratne aktivnosti ove akcije bit će održavanje radionica izrade transparenata i druženje nakon Marša.

Obilježavanje Međunarodnog dana žena Noćnim maršem je jedan oblik zalaganja za reproduktivna prava i rodnu ravnopravnost te borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja. Provedbom će se podići vidljivost ženskog pokreta, podići svijest javnosti o dosadašnjim postignućima aktivistkinja za ženska prava, te će se potaknuti građane i građanke da se zalažu za promicanje ženskih prava.

Noćni marš organiziraju Građanke i građani Rijeke i udruge: SOS Rijeka, PaRiter, LORI, Delta te SKC Rijeka.

Foto: Tanja Kanazir

Projekt podržava Zaklada SOLIDARNA kroz Fond za žene u sklopu Programa za razvoj civilnog društva

Share:

More News

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top