Na Filozofskom fakultetu održano predavanje o homofobiji

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, 17. svibnja, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održano je predavanje o društvenim aspektima homofobije / transfobije te položaju LGBT zajednice. U predavanju su sudjelovali povjesničar Franko Dota, Nenad Hlača s Pravnog fakulteta u Rijeci te Jasminka Juretić s Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Kako se predavanje održalo u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske i Lezbijske organizacije Rijeka LORI, a u suradnji s Odsjekom za psihologiju, prisutnima su se obratili i Danijela Almesberger iz Lezbijske organizacije Rijeka te Goran Selanec, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Izlaganjima, kao i raspravom koja je nakon njih uslijedila, moderirala je Sanja Barić s Pravnog fakulteta u Rijeci.

O čemu je bilo riječi, doznajte iz priloga:

Moja Rijeka

Share:

More News

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top