Poziv za LGBTIQ umjetnike/ice i istraživače/ice – prijavi se na rezidencijalni program u New Yorku

Kuća Neda je residency program u Brooklynu, NY namijenjen LGBTQ osobama iz Hrvatske i zemalja iz regije. Održava se jednom godišnje u trajanju od četiri tjedna – ove godine to je od 20. prosinca 2021. do 20. siječnja 2022.

Program je namijenjen umjetnicima/cama i istraživači(ca)ma u području vizualnih umjetnosti. Sudionici/ice programa imaju prilike raditi istraživanje iz područja po svom izboru. Program pokriva pun trošak smještaja i stan na korištenje u dogovorenom razdoblju.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2021., prijaviti se mogu osobe starije od 21, u bilo kojoj životnoj dobi. Prijave su otvorene za cis, trans žene, interspolne i non binary osobe.

Više informacija možete pronaći na: neda.cargo.site, a prijava se nalazi na ovom linku.

Tko organizira ovaj program?

Maja Čule, umjetnica i filmašica iz Rijeke koja živi u New Yorku. Smještaj je organiziran u njenom stanu. Organizaciji je doprinijela udruga LORI iz Rijeke i grupa suradnika/ica.

Dodatni troškovi uključuju: transport, izdavanje vize i zdravstveno osiguranje. Za iznos tih dodatnih troškova Kuća Neda organizirati će prikupljanje sredstava u online kampanji u iznosu od $1500, te prikupljeni iznos biti će doniran sudionici/-ku programa za pokrivanje dodatnih troškova.

Nedina kuća je jednosobni stan veličine 40m2 u Williamsburgu, Brooklynu u stambenoj zgradi i dostupna je na korištenje residenti(ca)ma u dogovorenim datumima. Maksimalan broj posjetitelj(ic)a je dvoje. U stanu se nalazi kuhinja, kupaona, spavaća soba, dnevna i radna soba.

Residency program Kuća Neda 2021 je organiziran u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka “LORI”.

Share:

More News

Scroll to Top