Poziv na prosvjed 13.2. u Zagrebu: Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!

Napad u Zagrebu napad je na sve nas. Ne samo na nas iz LGBTIQ zajednice, nego na sve nas koji njegujemo vrijednosti i kulturu uključivosti, razumijevanja i jednakopravnosti.

Ekstremizam, ksenofobija, homofobija, nacionalizam i moglo bi se još nabrajati, kao i podržavanje istoga – proizvode nasilje, mržnju, mračne umove i nazadovanje u svakom pogledu. Vlado Republike Hrvatske, vrijednosti koje promičete uvijek će se vidjeti na ulici. Vaši loši performansi skupo nas koštaju i ne želimo da nam (kad odete za neko vrijeme) ostavite zemlju u kojoj su ljudske vrijednosti prohujale s vihorom.

Dođite danas u 18.00h na Trg žrtava fašizma u Zagrebu!

Udruga LORI
__________________________________
Poziv udruge Zagreb Pride, organizatora prosvjeda:

Dragi i drage građani i građanke Republike Hrvatske,
pederi, gejevi, lezbijke, biseksualne i trans osobe, naše i naši prijatelji i prijateljice, podržavatelji i podržavateljice, svi oni i sve one koji su do sad šutjeli i šutjele, vrijeme je da dignemo svoj glas.

U noći sa subote na nedjelju (11./12. veljače 2017.) u klubu Super Super izvršen je brutalan i barbarski napad na ljudske živote i dostojanstvo svih nas.

Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje se vrši u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima „oštro osuđuju svaki oblik nasilja“, razni kvazi-politički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost.

Vrijeme je da kažemo: DOSTA!

Zagreb Pride vas sve poziva: pokažimo da svi mi građani i građanke Republike Hrvatske nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije. Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu.

Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem.

U ponedjeljak 13. veljače 2017. godine u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma, pridružite nam se na mirnom prosvjedu. Dosta je mržnje! Dosta je nasilja! Dosta je fašizacije i militarizacije društva! Dosta je šutnje!

Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude.

Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!

Share:

More News

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top