Dva događanja u sklopu SPONE – Mladi za mlade!

Nakon uspješne akcije „Work on progress“ u srpnju, i s novom akademskom godinom mlade snage LORI, SOS Rijeka i PaRitera nastavljaju svoj angažman u zajednici.

Okrugli stol „Mladi za mlade“

Kada?  četvrtak, 21.9. od 10:45 do 11:30

📍 Gdje? Dječja kuća (Art-kvart „Benčić“, Krešimirova 26c)

U četvrtak, 21. rujna s početkom od 10:45 u Dječjoj kući održava se okrugli stol „Mladi za mlade“ u sklopu konferencije projekta Ambasadori nenasilja udruge SOS Rijeka, kroz koji je u 2 godine radila s mladima na njihovom osnaživanju da prepoznaju, reagiraju i zagovaraju prevenciju rodno uvjetovanog nasilja.

Na okruglom stolu, volonterke na projektu Spona Elena Nojković i Antonia Zlatarić, govorit će o svom volonterskom angažmanu u zajednici, što njima znači i donosi volontiranje. Ako te zanimaju teme vezane uz volontiranje, društveni angažman i svakodnevicu mladih – ovo je događaj za tebe!

Akcija: Mladi u zajednici

Kada? ponedjeljak, 25.9. od 16 sati

📍 Gdje? Ispred Gradske vijećnice na Korzu

U ponedjeljak na riječkom Korzu mlade volonterske snage projekta Spona informirat će mlade i općenito, javnost, o radu udruga PaRiter, LORI i SOS Rijeka, angažmanu mladih te kako se mogu uključiti svojim znanjem i vještinama u rad naših udruga ili pak kako steći neka nova znanja kojih su željni!

Ako te zanimaju ljudska prava, prođi na putu iz škole do našeg štanda i saznaj više!

Akcija i javni događaj dio su projekta SPONA- solidarity in supporting youth facing the risk of poverty, social exclusion and violence as well as young people in distressing situations. Projekt provodi Ambidekster klub s partnericama: Nansen dijalog centrom, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota IKS, SOS Rijeka – centrom za nenasilje i ljudska prava, Lezbijskom organizacijom Rijeka „LORI“ i drugom za ljudska prava i građansku participaciju „PaRiter“.

Na akciju pozivaju mlade volonterske snage udruga SOS Rijeka, PaRiter i LORI.

Vidimo se u Dječjoj kući i na Korzu! 😊

Project number UP.04.2.1.11.003 is worth 487,589.91 HRK, of which the European Social Fund provides 85%, and the State Budget of the Republic of Croatia provides 15% of the funds.

The project was co-financed by the European Union from the European Social Fund. The content article is the sole responsibility of the Ambidexter Club.

Share:

More News

Scroll to Top