Uključi se: Edukacija „Mladi protiv govora mržnje“

Kuća ljudskih prava Zagreb održava dvije jednodnevne edukacije za prepoznavanje i suzbijanje govora mržnje za mlade u dobi od 16 do 30 godina, a na edukaciji u Rijeci u izvedbi sudjeluje i grupa mladih LORI. Mladi su pripremili radionicu o prepoznavanju govora mržnje kroz role play aktivnosti i o načinima njegovog suzbijanja.

 Edukacija je namijenjena svim zainteresiranim mladima za razumijevanje i borbu protiv govora mržnje, te nikakvo predznanje za sudjelovanje nije potrebno. Metode rada su participativne i sastoje se od grupnog rada, samo-refleksije, rada na primjerima kroz radionice i poučavanje o govoru mržnje i slobodi izražavanja.  

Cilj edukacije je podići svijest o utjecaju govora mržnje na demokratsko sudjelovanje i europske vrijednosti, a na jednodnevnoj radionici učit će se što je govor mržnje i kakav utjecaj ima na društvo. Također mladi će biti osnaženi alatima za vođenje rasprava među svojim kolegama i kolegicama,  te ih na kraju očekuje certifikat o završenoj edukaciji.

Uključiti se možete prijavom na edukaciji u:

Zagrebu, petak, 03.06.2022. od 9:30-17:30, adresa: HUB385, Petračićeva 6, 10000 Zagreb

or

Rijeci, petak, 10.06.2022. od 9:30-16:00, adresa: RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a, 51000, Rijeka

Cijena? Besplatno, a ručak, troškovi smještaja i putovanja su pokriveni! 🙂

Molimo vas da popunite prijavu do 01.06.2022.

Požurite se! Mjesta su ograničena, a prednost imaju oni koji se prvi prijave! 

Ako imate još pitanja ili niste sigurni je li ovo pravi trening za vas, slobodno kontaktirajte Kuću ljudskih prava:  ili nazovite na +385 1 551 3395.

Share:

More News

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top