Obilježimo IDAHOT zajedno! 17. i 18.5.2017.

Udruga LORI vas poziva na obilježavanje 5. IDAHOT tjedna u Rijeci, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije kojeg LORI obilježava već petu godinu zaredom.

Tema ovogodišnjeg IDAHOT-a je Obitelj te će organizacije, institucije i države širom svijeta obilježiti ovaj dan progovarajući o važnosti obitelji i njene podrške za LGBTI djecu, roditelje, braću, sestre i druge članove/ice obitelji kao i pravnom položaju Duginih obitelji.

Panel NAŠA OBITELJ
18.5.2017.

U Rijeci će se 18.5. s početkom u 17.00 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24, održati panel Naša obitelj. Na panelu će govoriti predstavnici/ice udruge Roditelji u akciji – Roda, udruge ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju, udruge LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te udruge Zagreb Pride koji/e će govoriti o položaju i pravima djece u različitim obiteljima: jednoroditeljskim, posvojiteljskim i duginim obiteljima. Na panelu će se i građani/ke Rijeke moći upoznati s vodičima Moja jednoroditeljska obitelj, Moja posvojiteljska obitelj i Moja dugina obitelj koji su nastali kako bi osnažili roditelje za razgovore s djetetom o tome kako je nastala njihova obitelj i što je čini posebnom, a što sličnom drugim obiteljima, te također sa slikovnicom Naše obitelji i istoimenim animiranim filmom.

Suorganizator panela:

Info štand na Korzu i druženje u LORI

Osim ovog događaja, posjetite LORI info štand na Korzu, 17.5., u srijedu, od 10.00 do 16.00 sati te iskoristite priliku i slikajte se ispred zgrade Grada Rijeke na kojoj će se petu godinu zaredom moći vidjeti zastava duginih boja, čime Grad Rijeka daje podršku obilježavanju ovog međunarodnog dana.

On Thursday, 18.5., nakon panela, od 19.30 sati dođite u LORI, na IDAHOT druženje da proslavimo zajedno uz dobru mjuzu, veselu atmosferu i par iznenađenja pripremljenih posebno za ovaj dan! 🙂

Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježava se službeno u Hrvatskoj od 2011. godine kada ga je potvrdio Hrvatski sabor. Svake godine sve više zemalja obilježava ovaj dan, trenutno preko 120.

Pregled:

17.5. – Info štand udruge LORI na Korzu od 10.00 do 16.00 sati
17.5. – Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) isticanjem zastave duginih boja na zgradi Grada Rijeke
18.5. – Panel Naše obitelji, Narodna čitaonica Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24, u 17.00 sati
18.5. – IDAHOT druženje u LORI, od 19.30 sati

Share:

More News

Scroll to Top