Obilježimo IDAHOT zajedno! 17. i 18.5.2017.

Udruga LORI vas poziva na obilježavanje 5. IDAHOT tjedna u Rijeci, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije kojeg LORI obilježava već petu godinu zaredom.

Tema ovogodišnjeg IDAHOT-a je Obitelj te će organizacije, institucije i države širom svijeta obilježiti ovaj dan progovarajući o važnosti obitelji i njene podrške za LGBTI djecu, roditelje, braću, sestre i druge članove/ice obitelji kao i pravnom položaju Duginih obitelji.

Panel NAŠA OBITELJ
18.5.2017.

U Rijeci će se 18.5. s početkom u 17.00 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24, održati panel Naša obitelj. Na panelu će govoriti predstavnici/ice udruge Roditelji u akciji – Roda, udruge ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju, udruge LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te udruge Zagreb Pride koji/e će govoriti o položaju i pravima djece u različitim obiteljima: jednoroditeljskim, posvojiteljskim i duginim obiteljima. Na panelu će se i građani/ke Rijeke moći upoznati s vodičima Moja jednoroditeljska obitelj, Moja posvojiteljska obitelj i Moja dugina obitelj koji su nastali kako bi osnažili roditelje za razgovore s djetetom o tome kako je nastala njihova obitelj i što je čini posebnom, a što sličnom drugim obiteljima, te također sa slikovnicom Naše obitelji i istoimenim animiranim filmom.

Suorganizator panela:

Info štand na Korzu i druženje u LORI

Osim ovog događaja, posjetite LORI info štand na Korzu, 17.5., u srijedu, od 10.00 do 16.00 sati te iskoristite priliku i slikajte se ispred zgrade Grada Rijeke na kojoj će se petu godinu zaredom moći vidjeti zastava duginih boja, čime Grad Rijeka daje podršku obilježavanju ovog međunarodnog dana.

U četvrtak, 18.5., nakon panela, od 19.30 sati dođite u LORI, na IDAHOT druženje da proslavimo zajedno uz dobru mjuzu, veselu atmosferu i par iznenađenja pripremljenih posebno za ovaj dan! 🙂

Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježava se službeno u Hrvatskoj od 2011. godine kada ga je potvrdio Hrvatski sabor. Svake godine sve više zemalja obilježava ovaj dan, trenutno preko 120.

Pregled:

17.5. – Info štand udruge LORI na Korzu od 10.00 do 16.00 sati
17.5. – Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) isticanjem zastave duginih boja na zgradi Grada Rijeke
18.5. – Panel Naše obitelji, Narodna čitaonica Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24, u 17.00 sati
18.5. – IDAHOT druženje u LORI, od 19.30 sati

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top