Repriza prosvjeda KuRIkularna reforma s01e02 – 1.6. u 18 h, Kont

Drage naše sugrađanke i sugrađani! Za našu vladu koja je propustila pogledati prošlu epizodu ili zaboravila što se događalo i tko je bio, puštamo im reprizu!  Prije točno godinu dana smo u brojci od 50.000 izašli na ulice i glasno i jasno viknuli „Hrvatska može bolje!“ 

No čini se da nas iz državnog vrha nisu dobro čuli, jer eto nas opet i u 2017. s istim problemom i istom borbom za bolje, kvalitetnije i suvremenije obrazovanje. Pa ponovimo gradivo!

Opet gledamo kako se nečiji privatni interesi nameću iznad javnih, kako politička elita uporno ignorira zahtjeve naroda te kako je klijentelizam postao općeprisutna pojava u našem političkom vrhu. Svatko tko iole razumno sagleda našu budućnost vidi da najprije trebamo krenuti s modernizacijom i restauracijom našeg obrazovnog sustava, bez uplitanja politike i ideologije, a vođeno strukom.

Zato, 1.6.2017. s početkom u 18h okupljamo se i dajemo do znanja da želimo kurikularnu reformu sa stvarno ekspertnom radnom skupinom koja objavljuje svoje akcijske planove, koja je transparentna i koja nije proizvod nečijih namještanja i interesa.
Dajmo im do znanja da ne čekamo tramvaje i buseve, niti ne feštamo, i da ovo JEST prosvjed! 
Hrvatska može i mora bolje!

PLAN PROSVJEDNE AKCIJE: Okupljanje započinje na Kontu u 18h, zatim preko Korza idemo do Jadranskog trga,
u neposrednoj blizini Žabice, gdje završavamo akciju s podsjetnikom da zbog primata političkih i privatnih interesa moćnika i mnogi mladi napuštaju Hrvatsku.

Zahtjeve GOOD inicijative povodom prosvjedne akcije možete pročitati ovdje.

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top