Održane radionice za mlade: Grupa mladih LORI uči i raste

Genijalan projekt „Mladi za LGBTIQ+ mlade“ omogućio je nastavak suradnje s norveškim partnerom Norsensus Mediaforum, organizacijom koja radi na poboljšanju prakse medijske i informacijske pismenosti, zagovaranju i građanskom sudjelovanju u društvu s primarnim fokusom na osnaživanje mladih i socijalno ugrožene skupine.

U sklopu ove suradnje nekolicina mladih iz grupe mladih LORI imala je priliku sudjelovati na modularnoj edukaciju o medijskoj pismenosti za izradu digitalnog resursa koja je uključila četiri susreta (dva online, dva uživo).  Na taj su se način informirali i educirali o medijskoj etici, animacijama, vizualnom dizajnu, potrebnim alatima te su kroz praktične primjere radili na unapređenju njihovih digitalnih vještina.

Uz međunarodnu dimenziju suradnje, mladi su putem ove suradnje proširili svoj dosadašnji fokus s aktivnog djelovanja u zajednici na djelovanje u cyber prostoru što im donosi uvid u dodatne mogućnost angažiranja oko LGBTIQ+ tema.

LORI će zbog velikog interesa mladih nastaviti mentoriranje i  vodstvo grupe, te mladima pružati podršku za samostalno djelovanje i dodatno informiranje o temama iz područja LGBTI ljudskih prava. Također, LORI i Norsensus Mediaforuma će u budućnosti izmjenjivati iskustva i znanja u području rada s mladima sa željom pokretanja novih zajedničkih projekta i inicijativa. 

Projekt „Mladi za LGBTIQ+ mlade“ provodi Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljska organizacija) i Norsensus Mediaforum (Norveška) koji je podržan s 5.733,90 € iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj iz Fonda za bilateralnu suradnju. Suradnja je nastavak projekta “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost” podržan sa 129.600,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Share:

More News

Scroll to Top