Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

I nakon Smoque - Smoqua: sila genijalne energije i nezaboravnih uspomena

Posted in Smoqua

Pokušavamo sabrati sve dojmove i emocije koje nam je šesta Smoqua donijela, ali nekako nam se čini da ćemo ih još dugo pohranjivati. U tri dana razmjene ideja, iskustava, druženja, dogodilo se toliko toga - spoj genijalne energije, divnih ljudi, spontanosti i - sunca! :)

Uz više od trideset umjetnika i umjetnica, aktivista i aktivistkinja i osamnaest događaja, te gošće i goste iz raznih dijelova Hrvatske, iz Srbije, Slovenije, ma od svuda, fakat su nam srca ispunjena srećom, ponosom i zahvalnošću. Vidjeti sve vas u dobroj vibri što se susrećete osmijesima, plešete, pridržavate si stolice, vrata, bodrite se, to je neprocjenjivo. Hvala vam dragi ljudi, Smoqua, to je ljubav, zajedništvo - to ste vi!

Radionice @Smoqua 2022: drag, tapkanje, queer fantasy&briga o sebi

Posted in Smoqua



6. Međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua donosi zbilja šarolik program, a u njemu je i četiri vrlo zanimljive radionice! Sve se održavaju u festivalskom okupljalištu, OKC Palach.

Krenimo redom :)

Četvrtak, 13.10.

15.00 – 16.00 Tapkanje

Tehnika energetske psihologije, EFT (tapkanje), pomaže u umanjivanju i uklanjanju neželjenih emotivnih intenziteta, učinkovitom savladavanju straha, anksioznosti, stresa. Svetlana Del Vechio, EFT-praktičarka, vodi nas kroz proces iscjeljenja i osobnog rasta. Prijave (ime i prezime i kontakt telefon) poslati na: loricure@yahoo.com.

Filmske premijere @Smoqua 2022: Religija i Trans*pogled

Posted in Smoqua

Petak, 14.10., 20:00-23:00, Art-kino (Krešimirova 2)

For They Know Not What They Do (2019.) 

Režija: Daniel G. Karslake (US)

Trajanje: 1 sat i 31 minuta

Jezik: engleski

Dokumentarni film For They Know Not What They Do istražuje intersekciju religije, seksualne orijentacije i rodnog identiteta u Americi. Nakon što je Vrhovni sud legalizirao jednakost brakova, desnica pokreće novu kampanju kojom želi ograničiti prava LGBTQ građana i građanki diljem zemlje. Zajedno s vjerskim konzervativcima političari se u svojim argumentima za „vjersku slobodu“ legalnog diskriminiranja pozivaju na Bibliju i Ustav SAD-a. Pričama četiriju obitelji koje se bore s ovim problemima, film nudi iscjeljivanje i razumijevanje onima koji su uhvaćeni na nišanu Svetog pisma, seksualnosti i identiteta.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved