LORI na TCA seminaru QEERERASMUS+ u Irskoj

U razdoblju od 18. do 20. svibnja 2022. godine, jedna aktivistkinja udruge LORI prisustvovala je seminaru Queererasmus+ u Dublinu, a na poziv irske Erasmus+ nacionalne agencije Léargas. Ovaj trodnevni seminar za uspostavljanje kontakata (eng. TCA: Training&Cooperation Activity) otvara

prostor za učenje i podršku izgradnje partnerstava za LGBTI+ zajednicu kako bi se povećala mobilnost i uključivanje  LGBTI+ organizacija u Erasmus+ program. 

Uspostavile smo kontakt s više od 30 osoba koje rade s LGBTIQ+ mladima iz raznih zemalja Erasmus+ Youth Programa i partnerskih zemalja: od Švedske, Danske, Njemačke, Finske, do Grčke, Italije, Slovenije i drugih. Sudionici/ice su razmjenom znanja i iskustava učili/e, te se međusobno inspirirali/e i u konačnici, više je kreativnih ideja iz svega toga proizašlo za međunarodne suradnje. Bolje smo se upoznale s mogućnostima financiranja u sklopu Erasmus+ programa, kako on može podržavati naš rad s LGBTIQ+ mladima, kako povećati uključenost mladih.

Iz ovog obogaćujućeg iskustva izlazimo s nekoliko ideja za aplicirati na međunarodne projekte za rad s mladima i potencijalnih partnerskih organizacija kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva!

Nastavljamo s našim radom za i s mladima, a naročito LGBTIQ+ mladima! 🙂

Aktivnost je sufinancirana kroz Aktivnost osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+, koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top