“Mima i Marta-aktivistički ljubavni film”

Distune promotion & Art-kino Croatia vas pozivaju na riječku premijeru filma “Mima i Marta-aktivistčki ljubavni film” autorskog dvojca Damira Radića i Sanje Ribičić Radić ,a nakon projekcije filma slijedi koncertni nastup ženskog pjevačkog mješovitog zbora, Le Zbor.

No ni to nije sve, nakon službenog dijela, slijedi after party koji će se održati u klubu Tunel, a za sve one koji kupe kino ulaznicu Tunel nagrađuje pićem dobrodošlice.


mjesto: Art-kino Croatia, Rijeka
početak: 21h
dan i datum: petak, 08.03. 2013.
ulaznice: 25/35kn

Ulaznice se isključivo mogu kupiti na blagajni art-kina.

“Mima i Marta – aktivistički ljubavni film”
(režija: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić,uloge: Mima & Marta, scenarij: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić, Hrvatska, 2012., 37 min.)

Intimni portret Mime i Marte u samo 37 minuta donosi ‘slatke rasprave’ o brojnim životnim i ljubavnim pitanja glavnih protagonistica. Zabrinjava li ih što drugi misle o njima ili razlici u godinama te koji su njihovi stavovi o pravima životinja pratimo kroz ovaj ‘talking head’ doks sa zabavnim i neočekivanim intermecima te asocijativnim poglavljima koji nude svojevrsni filmski hommage pažljivo odabranim kultnim filmovima.

Više o filmu: http://www.art-kino.org/hr/film/mima-i-marta-aktivisticki-ljubavni-film

Rekli su o filmu “Mima i Marta”:

Zvonimir Jurić (hrvatski režiser mlađe srednje generacije, autor “Žutog mjeseca” i suautor “Crnaca”):
“Mima Simić me oduševila. Na temelju njezina nastupa u ovom filmu, dao sam joj ulogu u svom novom igranom projektu”.

Leonida Kovač (teoretičarka umjetnosti):
“Ovaj film zapravo je lucidna i iznimno duhovita parodija dokumentarnog filmskog roda”.

Čejen Černić (autorica nezavisnih filmova te asistentica redatelja na seriji “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”):
“Kad sam vidjela da film traje 37 minuta, preplašila sam se, jer sam jako skeptična prema dokumentarcima koji traju dulje od 20 minuta. Međutim, ‘Mima i Marta’ proletjele su mi u jednom dahu”.

Vjeran Vukašinović (suautor hrvatskog igranog nezavisnog hita “Odredište nepoznato”): “Film me prodrmao iz temelja i nagnao da se suočim sa svim svojim uvjerenjima. Ovo je pravi film o lezbijstvu, a ne ‘Nije ti život pjesma Havaja’”.

Željko Radivoj (klasik hrvatske nezavisne eksperimentalne produkcije):
“Odličan film. Glavna su mu snaga njegove protagonistice, nevjerojatno iskrene djevojke”.

Janko Heidl (filmski kritičar i urednik):
“’Mima i Marta’ najbolji mi je film s revije u Đakovu. Doista odličan. Topao, dirljiv, nježan, dražestan, ljudski film. Aktivistički bez agresivnosti i podizanja prsta.”

Dragan Rubeša (hrvatski filmski novinar i nacionalni specijalist za filmove Trećeg svijeta):
“Film je izvrstan. Pogotovo onaj dio u kojem se cure svađaju oko filma ‘Sve o Evi’”.

Igor Bezinović (najveća muška mlada nada hrvatske kinematografije, autor “Blokade”):
“Čestitam”

Le Zbor (Zagreb)
http://www.lezbor.com/

Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe, krasi ga glas o savršenom spoju kulturno umjetničkog aktivizma i lakih nota. S pravom se može reći da se od 2005. otkako djeluje, etablirao kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom urbanom populacijom, a i šire. Le Zbor broji petnaestak članica/pjevačica a nastupa a capella i uz pratnju benda.

Le Zbor je pod stručnim vodstvom dirigentice Lidije Dokuzović do sada održao više od sto nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Posebno zapaženi bili su međunarodni nastupi u Londonu 2009. na Various Voices festivalu, u Koelnu 2010. na Gay Games te 2011. u Beču na Duginom balu. Osim samostalnih koncerata Le zbor je sudjelovao u raznim umjetničkim projektima (filmovima, kazališnim predstavama, likovnim izložbama, modnim revijama…a čak se pojavio i u stripu) te je surađivao s poznatim domaćim umjetnicama i kolektivima (Sanja Iveković, Ivana Popović, Dubravka Crnojević-Carić).
O Le Zboru je 2009. snimljen i kratki dokumentarni film pod nazivom Bože čuvaj Le Zbor koji je prikazan na raznim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

“Hrvatske budnice” prvi je album Le Zbora izdan by Dirty Old Records 2012. godine kojim se zaokružuje šest godina djelovanja zbora. Dvaneaest nezaboravnih Le Zbor hitova, sedam ilustracija u kojima Helena Janečić vizualno interpretira pjesme Le Zbora i origami dizajn Kune Zlatice – Le Zbor paketić je spreman za vizualno-auditivni doživljaj.

Prije upotrebe posavjetujte se s liječnicom ili ljekarnicom radi mogućih kontraindikacija i nuspojava. Proizvod je dosutupan u svim boljim prodavaonicama cd-a, i bez recepta. Sluša se na repeat i uz glasno pjevanje.

Program su podržali: Grad Rijeka-Odjel za kulturu, Autotrans, Kvarner Vienna Insurance Group, Art-kino Croatia, Caffe bar Tunel, Glazbeni centar Rijeka.

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top