Poziv na predstavljanje romana “Izgnani” autorice Ivane Delač

Udruga LORI Vas poziva na predstavljanje romana “Izgnani”, novog djela ugledne autorice spekulativne fikcije Ivane Delač. Prvi je to roman za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska i prvi direktno inspiriran LARP-om.

Izgnani je priča o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završili na zemlji i zaposjeli ljudska tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A’lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Opasnost vreba sa svih strana, a mogućnosti za povratak sve su manje. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.
Roman je uredio urednik Hangara 7 Davorin Horak.

Ukratko:
Nekoć davno, ljudi su ih nazivali bogovima, anđelima, duhovima. Zemlju je zamalo uništio njihov vjekovni rat, a ljudska je vrsta odahnula kad su napustili planet i svoje bitke prenijeli na više razine Postojanja. Nakon dugog izbivanja, grupa energetskih bića vratila se na Zemlju u nesretnom izbjeglištvu zaposjedajući ljudska tijela. U utrci s vremenom u kojoj su ulozi njihovi životi, bit će prisiljeni na suradnju s ljudskim domaćinima, morat će iznalaziti načine za prikupljanje energije nužne za povratak kući – a sve to u svijetu koji im je stran i ispunjen ograničenjima.

I nisu oni jedine izbjeglice na Zemlji. Jesu li ih slijedili njihovi vjekovni neprijatelji, ili je posrijedi neka daleko opasnija prijetnja? Hoće li njihov rat ponovo potresti Zemlju? I kakvu će žrtvu zahtijevati mir? Jedno je sigurno – više nikad ništa neće biti isto.
Roman Izgnani objavila je medijska Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris.

Što je LARP:
LARP je skraćenica od Live Action Role Play, odnosno igranja određenih uloga uživo. Spoj je glume, sporta i umjetnosti, a funkcionira kao bilo koja druga igra s pozadinskom pričom i definiranim pravilima. Više informacija potražite na https://larphr.wordpress.com/.

Ivana Delač (1983.) je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Pohađa edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija i članica je Hrvatske psihološke komore. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu „Pegazari“ (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt „Astra“), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade. Osim pisanjem, bavi se uređivanjem sferakonske godišnje zbirke priča, a u slobodno vrijeme larpom i cosplayem.

Davorin Horak, urednik, autor i dizajner, kreativni je direktor u medijskoj kući Hangar 7. Objavio je nekoliko znanstveno-fantastičnih priča, a uredio više od sto naslova. Urednik je časopisa za znanstvenu fantastiku Sirius B, zbornika Titan i Nebula te portala Inverzija.net.

Medijska kuća Hangar 7 u svojem nakladničkom programu objavljuje romane, zbirke priča i grafičke novele koje spadaju u žanr spekulativne fikcije te časopis Sirius B posvećen književnoj fantastici. U biblioteci Solaris objavljuju se naslovi domaćih i regionalnih autora koje nije potrebno prevoditi, a do sada su objavljeni romani Ivana Lutza, Gordana Sundaća, Davida Kelečića, Milene Benini, Danijela Bogdanovića, Olivera Franića i drugih. Od prevedenih autora izdvajaju se George R. R. Martin, Brandon Sanderson, James S. A. Corey i Chris Beckett. Hangar 7 objavljuje i trenutno jedan od najpopularnijih strip serijala – Metabarun. Nedavno su objavljene prve dvije knjige.

Predstavljanje romana će se održati 17. veljače 2017. godine od 19 sati u antikvarijatu Ex Libris (Riva Boduli 3b).
Svi/e ste pozvani/e! 🙂

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top