Queer šetnja u Parku lovora uz queer priče iz davnina

U Parku lovora, novouređenoj lokaciji na Kantridi, legende o mješinama koje se kotrljaju niz cestu, izgubljenom blagu na Velebitu te ženama koje su imale „cimerice“ zmije s noge na nogu pričat će dvije „štrige iz Shtrige“: Antonija Mežnarić, riječka autorica queer horora i velika ljubiteljica lokalnih legendi iz Zagorja i s Velebita, te Vesna Kurilić, planinarka i autorica queer krimića.

U sklopu 12. IDAHOBIT tjedna u Rijeci, a kako nam zajednica poručuje da je vrijeme za druženje i malo queer radosti u prirodi, stiže nam Queer šetnja u Parku lovora uz queer priče iz davnina! 😊

U srijedu, 22. svibnja od 18 sati okupljamo se na autobusnom stajalištu linije 1 Autotroleja kod ex Dječje bolnice na Kantridi (Istarska ulica) – u pravcu Bivia, i idemo u istraživanje Parka i queer priča. Valja ponijeti dekicu, sendvič, udobnu odjeću i osmijeh 😊 Šetnica nije puno zahtjevna, te će u njoj i pogledu na cijeli Kvarner moći uživati svatko bez obzira na stupanj kondicije.

Malo protezanja nogica (dvonožnih i četveronožnih, jer naše su šetnje uvijek pet friendly), druškanje na svježem zraku uz nekoliko priča iz slavenske mitologije i domaćih narodnih predaja – nema boljeg načina za razbiti monotoniju tjedna.

Vidimo se u srijedu na šetnji 😊

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top