Radionica: Jogjakartska načela – međunarodne pravne norme u zaštiti ljudski prava LGBT osoba, Zagreb, 05.11.

Drage/i aktivistice i aktivisti!
Pozivamo Vas na radionicu: 
 „Jogjakartska načela – međunarodne pravne norme u zaštiti ljudskih prava LGBT osoba“

koja će se održati 05.11.2013. (utorak) u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati
u prostorijama GONG-a, Trg bana Jelačića 15/4. Radionicu vode: Nevena Vučković Šahović (Beograd) i Kristijan Grđan (Zagreb).

Nevena Vučković Šahović profesorica je međunarodnog prava na sveučilištu UNION, Pravni fakultet u Beogradu, osnivačica Centra za prava deteta – Beograd i članica Odbora za prava djeteta UN-a 2003-2009 te je sudjelovala u samoj radnoj grupi za izradu Jogjakartskih načela te je jedna od potpisnica samih načela.

Kristijan Grđan je dugogodišnji aktivist za ljudska prava u Hrvatskoj, vjerujemo poznat većini vas.

Radionica je namijenjena aktivistima i aktivisticama koji/e rade na promociji i zaštiti ljudskih prava LGBT osoba. Želja nam je upoznati aktiviste/ice s važnošću Jogjakartskih načelau ovom trenutku najopsežnijeg i najznačajnijeg pregleda obaveza država kada se radi o ljudskim pravima LGBT osoba.

Jogjakartska načela bave se širokim rasponom normi vezanih uz ljudska prava i njihovom primjenom na problematiku seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Načela utvrđuju obvezujuće međunarodne pravne norme kojih se sve države moraju pridržavati i predstavljaju obećanje drukčije budućnosti u kojoj sve osobe rođene slobodne i jednake u dostojanstvu i pravima mogu ostvariti to dragocjeno pravo stečeno rođenjem.

Svi/e sudionici/ice radionice dobit će primjerak izdanih Jogjakartskih načela na hrvatskom jeziku.

Radionica se odvija u sklopu projekta „Drugačije društvo je moguće: Ujedinjeni/e za LGBT ravnopravnost“ kojeg provodi udruga Zagreb Pride s partnerima – Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, Domino – Queer Zagreb i Queer Sport Split. Projekt financijski podržava Europska unija kroz Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR),a financijski pokrovitelj konferencije je i Ured za udruge Vlade RH.

Dođite na radionicu, Jogjakartska načela izvanredan su alat koji aktivistima/icama pomaže u razvijanju daljnjih strategija, kampanja i projekata na području zaštite ljudskih prava LGBT osoba.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na e-mail:  ili na mob: 091 4934 133.

Radionicu organizira Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji sa Zagreb Prideom.

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top