Sramota u Selcu: Na karnevalu će spaliti majku i “Gay dijete iz epruvete”

SRAMOTAN događaj održat će se u srijedu u Selcu gdje su maškare odlučile spaliti mesopust koji prikazuje majku koja drži dijete u rukama s natpisom “Gay dijete iz epruvete”.

“U Selcu je ove godine za maškare oblikovan mesopust koji prikazuje majku i dijete u naručju s natpisom “Gay dijete iz epruvete”. I stari i mladi su ga imali prilike vidjeti i smijati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smijeha. 

Danas će biti spaljen. Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora”, objavila je na Facebooku BETA – udruga osoba s problemom neplodnosti.

Umjesto da ljudima ostane u sjećanju kako gori mesopust koji im je zapravo i kriv za sve loše što im se dogodilo u prošloj godini, svi okupljeni, među kojima će biti i djeca, gledat će kako gori nedužna majka i nedužno dijete.

Index je dobio pismo čitateljice koja je ogorčena time što će se danas popodne odviti na rivi u Selcu, objavljujemo ga u cijelosti:

“Gay dijete iz epruvete???

da upravo tako se zove pust kojega će danas, točno u 16h spaliti, pred očima mnoštva, na rivi grada Selce. (5.3.2014.). U njih će zadivljeno gledati bezbroj dječjih pogleda, dapače slikat će se pored kako bi imali svoju “zauvijek uspomenu”.

Nisam mogla ni sanjati da ću u želji da se moje MPO dijete od nepune 3 godine malo zabavi sa vršnjacima, zapravo ostati u šoku i nevjerici. Da ću se osjetiti “obilježenom” kao davno u srednjem vijeku kada su spaljivali vještice.

Druga slika pomno prikazuje kako se to “ovdje radi sa mesopustima”, krivcima za prošlogodišnje događaje bla, bla..

Osjećam da su prava moga djeteta i moja osobna prava narušena ovom jadnom lutkom i bebom koju će paliti sutra, a baš tako i znam da će se ovako kao ja osjetiti i svaka majka osobe istospolnih parova.

Znam kako ću se osjećati sutra… Kada ću htjeti viknuti na sav glas: “Danas ne palite lutku, danas palite svaku majku koja se bori kroz milijun bolnih postupaka, kako bi dobila svoje dijete, svaku majku čije je dijete voli istospolnog partnera… svaku majku koja ima drugačije razmišljanje…ili nacionalnosti… invaliditeta… I dok će to vama biti zabavno, meni će suza poteći niz lice, i neću biti jedina.”

Sramim se što sam u državi koja ovako nešto dopušta. I zato vas molim, nemojte ostati ravnodušni na ovaj mail.

Unaprijed hvala!”

Izvor: Index.hr

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top