Projekcija spota “Reagiraj i ti! na 12. Human Rights Film Festivalu

pozivamo vas na specijalnu projekciju LORI video spota “Reagiraj i ti!” koja će se održati u Art kinu u subotu, 13. prosinca u 21 sat, u sklopu 12. Human Rights Film Festivala. Prije spota, organizator festivala i članice udruge LORI kratko će najaviti video a nakon spota, održat će se redovni program festivala – projekcija filma “Noćna kretanja”

Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

*Spot “Reagiraj i ti!” govori o diskriminaciji, isključivanju i stigmatiziranju te nasilju nad LGBT osobama u obitelji, prilikom zapošljavanja i na javnim mjestima a dio je lokalne kampanje udruge LORI kojom želimo informirati i senzibilizirati javnost za te probleme i pozvati je na reagiranje protiv homo/bifobije i transfobije. Spot je sniman tijekom srpnja 2014. na nekoliko lokacija u Rijeci uz nesebičnu pomoć 30-ak volontera i volonterki koji su, u odličnoj atmosferi, uz druženje i smijeh, dali svoj doprinos kreiranju tolerantnog društva koje prihvaća svakoga. Mnogi od njih prvi su put stali pred kamere, a redatelj Noah Pintarić (koautor filma „Još jednom“, prvog hrvatskog dokumentarnog filma o životima lezbijki i transrodnih osoba) uspio je svojim osmijehom „izvući“ najbolje iz svih.

Video „Reagiraj i ti!“ nastao je u sklopu projekta „Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama“ uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

LORI

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top