Draga Sara, srijeda, 10. rujan 2003.

Draga Sara,

Upravo sam stigla s posla. Ovdje na satu u mojoj sobi je pola noći. Na onom kraj vrata su šest sata poslijepodne, a na onom iznad radnog stola su tri sata poslijepodne. Planiram uskoro uvesti još dva sata, jedan za vrijeme u Tokiju, a drugi za u Australiji. Nikada se ne zna kada ti može zatrebati. Evo, ovaj s američkom satnicom mu super dođe kada šaljem sms Višnji. Trebamo biti praktične u današnjem svijetu.

Ponoć je, smiluj se. Andrea spava. Blago se njoj. Ja sam se toliko natrčala danas, skoro kao da treniram za cro challenge natjecanje. Znaš da bih i mogla to. Možda da popričam s Patricijom, pa ako bi mi se ona pridružila, a možda i Antonijo i još neka sportska duša i tamo smo. Već nas vidim i kako osvajamo vrhunce, pa zašto ne i treće mjesto, nije prvo, ali super bi bio sličan rezultat.

Ovo pismo bi trebalo biti malo kraće jer nemam baš puno snage u ovim mojim udovima. Tek toliko da upalim kompjuter, srušim se u stolicu i zapišem par rečenica o onome što mi se danas dogodilo i čime sam se pozabavila. Višnja je nazvala međukontinentalno iz nekog malog mjesta usred američkog kontinenta s toplim pozdravima. Noću je tamo gdje su prolazili bilo užasno hladno, a po danu užasno vruće, a u međuvremenu ništa za raditi. U jednom su se trenutku pobojali i da će ih par kamiondžija ubiti i ostaviti tamo, a nitko ih neće naći godinama. Zvala me na posao jer je znala da nisam doma. Bila sam u fitnes klubu, dežurala s Oliverovom grupom rekreativnih kick boxera. Zamolio me da ga zamijenim jer je Jeleni, njegovoj curi, rođendan i ubila bi ga da ga propusti. Umjesto toga, on joj je spremio veliku zabavu. Detalje ću saznati drugom prilikom jer je bio u žurbi i panici.

I tako sam ja ujutro radila na seminaru, od devet do šest poslijepodne, pa otrčala u fitnes klub iliti teretanu na svoja dva sata fitnesa s početkom u 20: 00. Do 22:00 sam odradila svoje satove s dvije grupe, bez pauze između, a onda sam odradila razgibavanje i nadzor Oliverove grupe,a na kraju mi je upala Patricija jer joj je trebala partnerica za neke vježbe, pa da uskočim. Odbila sam, odbila, ali me molila na koljenima, doslovno. Bilo mi je žao ostaviti ju tako, nova je i uvježbava neke dijelove svojeg programa, pa sam ostala još pola sata i to ti je došlo na to.

Mrtva sam. Srećom mi je Tamara ostavila na raspolaganju svoj scooter ovih dana, ta ona se vozi okolo s Antonijem. Ma neka uživa. Prošlo je više od tjedan dana i još je zaljubljena u njega, ovo bi moglo biti ozbiljnije nego oni prije. Naime, on je jedini dečko s kojim trenutno hoda. Prije ih je znala imati malo više, dva do tri. Napreduje. Napredujem i ja. Ostao mi je još jedan ispit za dati uvjet i ne želiš znati kada ga imam. Pogodila si, sutra. Srećom, tek u jedan sat, pa možda nešto i odspavam i odmorim ove moje stare kosti, a i moguće da stignem još baciti pogled na zabilješke.

Posvađala sam se s Andreom. Ne, nije zbog mog kasnog ostajanja, niti zbog Patricije, što bi mogla zaključiti s tvojom bujnom maštom, nego zbog faksa. Ona sada spava zato jer je cijeli dan učila, a meni ne želi priznati da sam to već spremila. Mislim, tko je ona da mi tupi kako ja taj ispit neću dati jer ništa ne radim. Kako ne radim?! Radila sam cijeli dan i još sam na pauzi ponovila dio gradiva. Bit će da je nervozna jer se više nećemo moći viđati tako često. Ovo smo ljeto praktički živjele skupa. Sada ne mogu razmišljati o tome, moram se istuširati i leći. Ispit u jedan, hostesa u četiri u Lovranu i u osam instruktorica fitnesa. Ne bunim se, glavno da se nešto radi.

Ništa, šta ću, idem spavati. Sklapaju mi se kapci. Patricija je u pravu, nema više usluga nikome, pa ni njoj, sama je to predložila, barem slijedećih mjesec dana dok se malo ne oporavim. Da, ali za dva dana idem s njom u nabavku nekih sprava za vježbanje. Uselila je u novi stan i sada ga treba opremiti. I kaže da tko bolji od mene da joj pomogne u tome. A ja kažem da je ona blesava. No, obećala mi je masažu za tu malu uslugu, pa nisam baš toliko bogata da ju odbijem. Spominjala je ona i nekakva ulja na golom tijelu, ali toliko sam umorna da ne znam ni da li sam to sanjala ili je zbilja sve to i rekla.

Kako je ono išlo:
« Zatvori oči. Zamisli da ležiš na mekanom pahuljastom ručniku na tvrdoj ležaljci i okružena si brojnim nježnim mirisima koji nadražuju nosnice i tako su topli……
Nemaš ništa na sebi……
Dvije nježne, ali snažne ruke počnu te masirati, od stopala prema leđima, pa do vrata i natrag.
Pokreti su snažni, ritmički i oslobađajući.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.».

Podijeli:

Scroll to Top