Radionice i izrada online resursa: Podrška queer mladima

U sklopu projekta “Youth for Equality,” kojeg provodi LORI u razdoblju od 1. siječnja 2023. do kraja prosinca 2023. godine, za mlade je organiziran niz radionica o izradi digitalnog resursa kao vid informiranja i pružanja podrške LGBTIQ+ mladima.

Sjajna voditeljica radionica, dizajnerica Ana Labudović, otvorila je vrata mladim snagama u svijet tiska, dizajna i kroz višemjesečne susrete, osmero mladih savladavalo je vještine potrebne za kreiranje digitalnih sadržaja. Kako bi informirali druge mlade, pretežito LGBTIQ+ mlade školske dobi, mladi iz LORI zajedno su radili na oblikovanju i idejnom rješenju plakata i letka. Osmisli su tako online letak za mlade queer osobe koje otkrivaju svoj identitet, a koji se tematski veže za teme nasilja, govora mržnje i/ili prevenciju LGBTI-fobije. Uz to osmislili su simpatični poster s QR kodom koji mlade navodi na pretraživanje gdje mogu tražiti podršku i saznati više o širokom spektru LGBTIQ+ tema.

Dodatno, mladi iz LORI željeli su naučiti više o grafičkom dizajnu, grafičkoj opremi i o RISO tisku. Kako bi što bolje savladali RISO printer, dvobojni tisak i kako bi podržali što veći broj mladih, tijekom vježbi na radionicama otisnuli su i nekoliko primjeraka ranije pripremljenog (digitalnog) postera. Poster je tako vrijedan doprinos edukativnim materijalima za mlade te učenike i učenice.

Radionice i digitalni resursi dio su projekta “Mladi za ravnopravnost” kojeg provodi Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“,  u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. Ukupna vrijednost projekta je 9.954,21 €, što je osigurano kroz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Share:

News:

Scroll to Top