Izabrane najljepše priče u duginim bojama!

Književni natječaj udruge LORI “Obojimo književnost duginim bojama” za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom autora i autorica s područja Republike Hrvatske (otvoren od 11. travnja do 23. svibnja) donio je mnoge lijepe, emotivne te književno vrijedne priče. 

Članice stručnog žirija: Mima Simić, Suzana Tratnik i Antonija Stojanović imale su težak zadatak od svih pristiglih priča koje su zadovoljile kriterije natječaja odabrati 3 koje su se po književnim standardima izdvojile kao najvrjednije. Izabrane su sljedeće priče:

– prvo mjesto: “Cure se samo hoće zabaviti” autora Berislava Šege,

– drugo mjesto: “Nikad ne znaš…” autorice koja se potpisuje imenom Tamara Februar,

– treće mjesto: “Krčmarev sin” autora Dražena Horvata.

O ovim pričama članice žirija rekle su sljedeće:

“Cure se samo hoće zabaviti” – “Najjača i najuvjerljivija u smislu klasične priče, laganim ritmom razotkriva transrodnu osobu Alice i okolnosti u kojima živi. Sporedni likovi su također dobro ispisani” (Suzana Tratnik); “Vrlo neobična, jaka priča, nježni uvid u poteškoće transrodnih osoba u obitelji” (Antonija Stojanović);

“Nikad ne znaš” – “Prirodno napisana, preokret na kraju donosi drugi, svježiji pogled na LGBT brak” (Suzana Tratnik); “Neobična, draga, svugdje prisutna priča o odnosima među supružnicima” (Antonija Stojanović);

“Krčmarev sin” – “Dobra priča uvijek dokazuje kako se može mnogo reći na malo prostora. Dobro isprepliće svakidašnjicu u koju siječe iznimni događaj nasilja o kojem nitko ne želi govoriti” (Suzana Tratnik); “Jaka i topla priča, odličan prikaz izazova s kojima se susreću gej muškarci u malim sredinama” (Antonija Stojanović)

Za autore/ice najljepših priča glavni sponzor Ribook knjižara i LORI pripremili su poklon pakete i diplome koji će im biti poslani poštom. Pobjedničke priče objavljene su na web stranici udruge LORI.

Ovom prilikom udruga LORI i Ribook knjižara zahvaljuju svim sudionicima i sudionicama natječaja što su kroz pero dali svoj doprinos da OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA!

Zato, kako je prijavljeno dosta lijepih, neobičnih, nesvakidašnjih priča, odlučeno je da ih, u dogovoru s autorima/icama, objavljujemo periodično na web i Facebook stranici udruge LORI. Time ćemo svi imati priliku čitati književnost u duginim bojama pisanu u našem kontekstu!

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top