Kreću upisi pete generacije kolegija Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti!

Sa zadovoljstvom obavještavamo kako u zimskom semestru akademske godine 2023./2024. već petu godinu zaredom kreće kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti.

Za one koji/e još ne znaju, riječ je o prvom kolegiju na visokom učilištu u Hrvatskoj koji kroz metodu učenja zalaganjem u zajednici omogućuje studentima/icama upoznavanje s temama ljudskih prava, LGBTIQ tematike, rodne ravnopravnosti, rodno uvjetovanog nasilja, feminističke i rodne teorije te teorije seksualnosti kroz njihovu primjenu u organizacijama civilnog društva i direktan rad u lokalnoj zajednici.

Kolegij je dio redovnog studijskog programa na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta i nudi se kao zajednički sveučilišni kolegij, što znači da ga mogu upisati svi/e zainteresirani/e studenti/ice Sveučilišta u Rijeci diplomskih studija (1. i 2. godina) te studenti/ice 4. i 5.godine integriranih studija.

Velik dio kolegija čini angažman u udrugama koje su, uz Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, izvoditeljice kolegija – LORIPaRiter i SOS Rijeka.

Prema tome, ako želiš učiti o ljudskim pravima i pokrenuti promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo kolegij za tebe! 

Upisi kolegija kreću od utorka, 3. 10., do petka, 6.10.2023., a detaljnije informacije u vezi upisa možete naći ovdje na stranicama Centra za ženske studije.

Sretno!

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top