Radionice na Smoqui 2023.: osnažujuća samoobrana, waacking, DJanje, sigurnost uz ritam otpora

Jako nas veseli kad čujemo da publika Smoque uživate uče nešto novo, pa smo na 7. izdanju festivala pripremile niz fora radionica koje nemamo baš priliku često pohađati! Pogledaj ispod što se sve nudi i treba li se negdje prijaviti i – vidimo se na Smoqui 😊

Četvrtak, 12.10.2023.

Ritam otpora: Glasno i borbeno!, Drum’n’Bijes (HR) // 15:00 – 17:00 // OKC Palach, Kružna 8

Kako dijeljenje ritma i energije s grupom iscjeljuje i osnažuje, ako imaš želju naučiti osnove prosvjednog bubnjanja, dođi na ovu radionicu. Možda ćeš se baš i odvažiti zabubnjati s nama na otvorenju festivala 😉 Za više info, pogledaj FB event.
Prijavi se na: uz naznaku “prijava na radionicu SMOQUA 2023”, te u mailu pošalji svoje ime i prezime, dob i rečenicu o motivaciji, do srijede 11.10.

Petak, 13.10.2023.

Safe@festival za organizatore/ice događaja, KUN (NO) // 15:00 – 17:00 // OKC Palach, Kružna 8

Ako organiziraš ili želiš organizirati (veće) događanje, važno je promišljati kako spriječiti, prepoznati i odgovoriti na seksualno nasilje na festivalima, koncertima i općenito, u javnim prostorima. Uz voditeljice iz norveške organizacije KUN nauči kako planirati i organizirati kulturne događaje bez nasilja, uključujući procjenu rizika i sankcije.

DJing 101 workshop, queerANarchive (HR/CL) // 15.00 – 17.00 // OKC Palach, Kružna 8

Gabibabydoll velikodušno dijeli svoje znanje&iskustvo te tips&tricks za snalaženje s DJ-opremom, kako složiti svoj prvi miks ili DJ set. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje, ali treba donijeti USB s deset odabranih pjesama i prijaviti se na mejl: .

Foto: Damira Kalajzic

Subota, 14.10.2023.

Radionica za mlade: Safe@festival, KUN (NO) // 14:00 – 16:00 // OKC Palach, Kružna 8

Ako želiš naučiti više o različitim oblicima nasilja, kako ih prepoznati i kako na njih reagirati, voditeljice iz norveške organizacije KUN s podjednakim žarom podučavaju kako osobe koje organiziraju događanja, tako i mlade. Ova je radionica o seksualnom uznemiravanju, rodno uvjetovanom nasilju i sigurnosti na javnim mjestima na festivalima prvenstveno usmjerena (LGBTIQ+) mladima.

Radionica osnažujuće samoobrane, Centar za devojke (RS) // 16:00 – 19:00 // OKC Palach, Kružna 8

Kroz pet osnovnih principa: misli, viči, trči, bori se i pričaj, sudionice uče procijeniti i kreirati sigurnost za sebe. Vježbamo nekoliko udaraca rukama, nogama i laktovima dok učimo o asertivnoj komunikaciji i stavu. Ova radionica osnažuje, podiže samopouzdanje i pokazuje nam koliko smo zaista jake. Voditeljica Tatjana Nikolić certificirana je ESD trenerica 2. razine.

Waacking, Helena Ostojić aka Ursula Away (HR) // 17:00 – 19:00 // OKC Palach, Kružna 8

Želiš znati waackati? Nauči povijest stila kroz pet najvažnijih elemenata: tehnika, punking, muzikalnost, posing i individualnost. Zatim ćemo sve elemente spojiti u koreografiju. Ne moraš se prijaviti, samo dođi&ponesi pregršt dobre volje 😉

Waacking Helena – Timy Šarec

Grlimo vas, do uskoro!

Cijeli program Smoque može se vidjeti ovdje.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top