Austrijski kulturni forum Zagreb na Smoquu donosi B(l)oody Creatures 2.0 i Feminizam WTF

Sedmi Festival queer i feminističke kulture Smoqua od 12. do 14. listopada u Rijeku donosi pregršt interaktivnih sadržaja, a neka od njih produkt su suradnje s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb. 😊

AKF na Smoquu dovodi sjajan umjetnički kolektiv Kulturverein Spätschicht iz Linza koji će nam osigurati pravo iskustveno putovanje na pozornici, te novi film nagrađivane producentice, redateljice i scenaristice Katharine Mückstein, Feminism WTF.

Performans i razgovor: B(l)oody Creatures 2.0: petak, 13.10.2023., 19.00 – 20.00 // OKC Palach

Dvije prostorije. Dva tijela. Razgovor kroz tekst i pokret.

Interdisciplinarna izvedba, putovanje u prošlost i sadašnjost, propituje seksualnost i nasilje, ljubav i društvo, krv i tabue. Slijedi razgovor publike s performerskim duom koji je dio umjetničkog kolektiva Kulturverein Spätschicht iz Linza. Kulturverein Spätschicht pruža platformu za povezivanje kreativnih ljudi i dijeljenje njihove vizije i rada.

Nur – photo: Eva Stoeflin

Nur G. Villarroya nebinarna je osoba koja istražuje način izvođenja i života kroz psihomagičnu umjetnost. Freelanca ples i izvedbu, podučavanje joge i fitoterapiju.

Bene Steiner, glumac, izvođač i redatelj koji živi u Linzu, u svom radu usredotočuje se na fizički izraz i pokret u kombinaciji s tekstom.

Nur – photo: Eva Stoeflin

Dokumentarni film: Feminizam WTF //petak, 13.10.2023., 20.30 – 22.00 // Art-kino Croatia

Smiona austrijska redateljica Katharina Mückstein uključila je brojne teoretičarke, aktivistkinje i umjetnice u aktualne rasprave unutar feminizma, analizirajući potencijale intersekcijskog feminizma da promijeni budućnost društva. Film koji podiže prašinu i obrve je osvojio nagradu publike za najpopularniji film na Diagonale festivalu austrijskog filma 2023. godine, nagradu za najbolju režiju na Vienna Women’s Prize te (za sada) postao treći najgledaniji austrijski film u 2023. godini.

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top