Posebno za vas @Smoqua 2023: Štand out, javna akcija i važni paneli

Smoqua je oduvijek bila prostor razmjene novih ideja, znanja i otvaranja dijaloga sa zajednicom. Ove godine od 12. do 14. listopada i vi možete na 7. Međunarodnom festivalu queer i feminističke kulture ostaviti trag te upoznati pregršt organizacija i udruga koje se bave ljudskim pravima. Uz to možete se okušati u izradi bedževa, tiskanju majica ili cekera ili doprinijeti raspravi tijekom panela i razgovora.

Prvog dana festivala, u četvrtak 12.10. u festivalskom okupljalištu OKC Palach (Kružna 8) čeka vas sve od navedenog, pogledajte! 😊

Photo: Tanja Kanazir

Panel: Osjećamo li se sigurnima u javnom prostoru? // 17:00 – 18:00 // OKC Palach, Kružna 8

Uz facilitatoricuu Silviu Casalino iz EuroCentralAsiann Lesbian* Community govore: Tatjana Nikolić (Srbija), koja ima dugogodišnje iskustvo rada na prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i traffickinga, te predstavnica KUN-a (Norveška), Marianne Gulli. Ovim se panelom želi otvoriti pitanje sigurnosti u javnom prostoru kada govorimo o različitim identitetskim iskustvima, stoga je ovo prava prilika za razgovor u zajednici.

Javna akcija: Zagrljaji za sve // 18:00 – 19:00 // Ispred OKC Palach, Kružna 8

Zajednička akcija mladih snaga Ljubljana Pridea i LORI za (queer) mlade, ali i svakoga na festivalu. Slavimo ljubav, zajedništvo i podršku.

Štand Out (HR/SI/AT/RS) // 18:00 – 20:00 // OKC Palach, Kružna 8

Izradi bedž s aktivističkim porukama, „otisni“ Smoquuu na majicu, platnenu torbu i štošta još na radionicama „Napravi svoj Smoqua suvenir“. Upoznaj razne udruge, inicijative, grupe iz Hrvatske i inozemstva: Ljubljana Pride, QueerAnarchivee, EuroCentralAsiann Lesbian* Community, LORI Grupa mladih, PaRiter, SOS Rijeka i druge.

Photo: Damira Kalajzic

Predstavljanje zina i smjernica – O politikama plesnog podija, Q+ Security (HR/CL) // 20:00 – 21:00 // OKC Palach, Kružna 8

Q+ Security, inicijativa za siguran i inkluzivan clubbing, u okviru istoimenog projekta predstavlja smjernice za klubove s ciljem da ih učini sigurnijim i inkluzivnijim mjestima. Smjernice su nastale na temelju istraživanja provedenog prije Smoquee.

„Kad misliš da je kraj, čeka te bis!“ 😊 Vidimo se!

Podijeli:

Više postova:

Scroll to Top