Održana konferencija „Radnopravnost 2023 – Radno mjesto ponosno na raznolikost“

Dana 7. i 8. prosinca 2023. u Zagrebu i online održana je međunarodna konferencija „Radnopravnost 2023. – Radno mjesto ponosno na raznolikost“.

Konferencija je dio projekta „Savez za LGBTIQ ravnopravnost na radnom mjestu“ koji provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ iz Hrvatske te Legebitra iz Slovenije, a sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U fokusu prvog dana konferencije bili su poslodavci iz privatnog i javnog sektora, koji su podijelili s publikom prakse uključivosti i raznolikosti koje provode u svojim radnim kolektivima. U cilju poticanja grupne diskusije na temu najboljih praksi LGBTIQ+ inkluzivnosti u radnom okruženju, na kraju prvog dana održana je i World Cafe sesija.

Drugi dan konferencije bio je posvećen najboljim praksama sindikata i zaštite prava LGBTIQ+ zaposlenih, kao i međusektorskoj suradnji organizacija civilnog društva i poslodavaca. Bilo je riječi i o izazovima s kojima se na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja susreću trans, inter i rodno varijantne osobe.

Konferenciji je (što uživo, što online) prisustvovao nemali broj predstavnika/ica civilnog društva, sindikata, privatnih kompanija, institucija, domaćih i europskih organizacija koje djeluju u području LGBTIQ ravnopravnosti i uključivosti na radnom mjestu. Neke od njih su: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova (Hrvatska); Workplace Pride Foundation iz Nizozemske; Intergrupa za LGBTI prava Europskog parlamenta; Sveučilište u Rijeci; Grad Ljubljana; sindikat Public Services International (Francuska); sindikat SKUPA (Hrvatska); Diversity Charter, (Hrvatska), AGPRO (Austrija); Ambasador Republike Irske za BiH, i drugi.

Program je oba dana vodio queer umjetnički kolektiv House of Flamingo.

Foto: Nina Đurđević

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top