NAGRADNA IGRA: poklanjamo 2 ulaznice za koncert Rufusa Wainwrighta u suradnji s Dallas Recordsom i Mars Music agencijom

Rufus Wainwright – jedan od najinovativnijih i najtalentiranijih glazbenika današnjice stiže u Zagreb! Koncert će održati 2. travnja 2014.

u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu turneje na kojoj promovira skorašnji izlazak novog albuma ”Vibrate: The Best of Rufus Wainwright”.

Rufus Wainwright je bez sumnje jedan od najvećih pjevača, skladatelja i izvođača svoje generacije. Rođen je u New Yorku, a odrastao u Montrealu. Kao pjevač i tekstopisac, u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, objavio je sedam studijskih albuma i dva hvaljena live albuma, uključujući i ”Rufus Does Judy At Carnegie Hall” koji je bio nominiran za nagradu Grammy. Njegov široki stvaralački opus zadire i u područje opere, kazališta i filma.

Ovaj ekscentrični glazbenik u svojoj karijeri surađivao je s mnogim poznatim imenima s glazbene scene tako da se na opsežnom popisu mogu naći Pet Shop Boys, Shirley Basse, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson i Robbie Williams. Najnovija suradnja je upravo s Robbie Williamsom s kojim je snimio duet za pjesmu ”Swing Both Ways” koja se nalazi na istoimenom Robbijevom albumu.

Također je napisao mnoge pjesme za filmove, a neke od tih pjesma su se našle u blockbusterima kao što su ”Moulin Rouge”, ”The Brokeback Mountain” i ”The Aviator” u kojem je čak ostvario i manju ulogu. Od brojnih pjesama uvrštenih u filmove najpoznatija je svakako,  sada već kultna izvedba Cohenovog klasika ”Hallelujah”, koja se našla na soundtracku animiranog hit filma ”Shrek”.

Prošle godine Rufus je održao koncert i u Dubrovniku gdje je potpuno oduševio publiku. Kao pravi zagovaratelj LGBT prava. pitao je u jednom trenutku: ‘Kakva su LGBT prava u Hrvatskoj?’. Smijeh iz publike brzo mu je dao naslutiti odgovor. Naime, Wainwright je još u svojoj mladosti ‘izašao iz ormara’ i vrlo je otvoren oko svoje seksualne orijentacije. Može se reći i da Rufus ne bi bio ni u pola Rufus da nije gej. Prošle godine u kolovozu vjenčao se sa svojim dugogodišnjim partnerom Jörnom Weisbrodtom. Pohvalio se i da mu se uskoro bliži prva godišnjica. Vjenčanje 

LORI (lisinski.hr i dubrovačkidnevnik.hr)

  • posjetite nas na našoj facebook stranici i kliknite like na članak, a u ponedjeljak ćemo nasumično odabrati dvije osobe kojima ćemo pokloniti ulaznice 🙂

Ukoliko ste zainteresirani za koncert, a niste dobili nagradu, javite nam se na mail i omogućit ćemo vam povoljniju kupnju ulaznica!

Podijeli:

Više vijesti:

Održane mindfulness radionice

Tri mjeseca intenzivnog druženja su iza nas…vježbale smo svjesni(ji) kontakt sa sobom, prepoznavanje vlastitih granica i kapaciteta, prihvaćanje sebe i svih svojih otpora, otvarale smo prostor za držanje nelagode, istraživale

Pročitaj više »
Scroll to Top