Poziv zainteresiranima – organiziranje Rijeka Pridea

Potaknuti/e prošlogodišnjom organizacijom Marša podrške za splitski Pride u Rijeci, želja nam je vidjeti postoji li interes lokalne (LGBTIQ) 

zajednice za organiziranje Rijeka Pridea 2013. godine. 

Ideja je da se oformi Organizacijski odbor od 10-tak osoba, koji će voditi organizaciju Pride-a u Rijeci (više o poslovima Organizacijskog odbora vidi u upitniku). Ovim putem te pozivamo da se uključiš i postaneš član/ica Organizacijskog odbora ili se priključiš timu volontera/ki. Bez obzira na prethodno volontersko i aktivističko iskustvo, seksualnu i rodnu orijentaciju, tražimo motivirane osobe, spremne na timski rad, otvorenost i realizaciju ideja. Više je područja na kojima se može raditi u organizaciji povorke ponosa, a odnose se na rad na PR-u i vizualnom identitetu, sigurnosti povorke, koordinaciji volontera/ki, te naravno na osmišljavanju te realizaciji same povorke. Osim same pripreme Povorke, volontiranje pruža mogućnost odabira teme, slogana i vizualnoga identiteta Povorke ponosa,  te rada s medijima i političkim strankama i institucijama.

Povorka ponosa prosvjedni je marš s političko-zabavno-kulturnim programom koji se kontinuirano održava u lipnju (od 2002. godine u Zagrebu i od 2010 u Splitu). Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji promiče ljudska prava LGBTIQ osoba, nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva, te slobodu izražavanja i kretanja.

Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik koji se nalazi u privitku poziva te ga poslati na e-mail: .

Ovaj poziv otvoren je do 07. travnja 2013. (nedjelja), nakon čega ćemo te putem e-maila obavijestiti o daljnjim aktivnostima.

Molimo te da ovaj poziv proslijediš svojim prijateljima/icama.

Upitnik Rijeka Pride 2013

Do skorog susreta,

Inicijalna grupa za održavanje Riječke Povorke ponosa

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top