Dramska skupina Korak predstavlja: ISKORAK

PULA: ulaz BESPLATAN uz obaveznu REZERVACIJU mjesta na broj 097/600 – 5074 svakim danom od 8 do 16 h.

ISKORAK

Autor teksta i redatelj: Patrik Lazić

Izvode: Nika Ivančić, Diana Zrnić, Snježana Grgić, Andrea Lončarić i Marin Janković

Oblikovanje plakata i svjetla: Marin Janković

Tehničko vodstvo: Melisa Kamenčić i Teo Frgačić

Fotograf projekta: Franko Frgačić

Izvedbe: 

27.03. u 20 h – premijera
28.03. u 18 h i 20 h – reprize

Ulaz BESPLATAN uz obaveznu REZERVACIJU mjesta na broj 097/600 – 5074 svakim danom od 8 do 16 h. 

Sve se izvedbe odigravaju u prostorima Kazališta Dr.Inat na 3. katu ex. vojarne Karlo Rojc u sklopu manifestacije obilježavanja 30 godina kazališta Dr.Inat. 

Dramska skupina Korak je pulska učeničko-studentska grupa pod umjetničkim vodstvom Patrika Lazića. Ova se kazališna amaterska skupina, svojim radom pokušava približiti jednom mladenačkome buntu, glasu koji ustaje protiv nepravde i pažljivo bilježi probleme u svojoj okolini.

S idejom da ničije vjersko uvjerenje ili osobno mišljenje, ne može drugom ljudskome biću uskratiti slobodu, mir i sigurnost, predstava Iskorak hrabro i bez cenzure koja joj se više puta pokušala nametnuti, progovara o odnosu homoseksualne ljubavi i hrvatskoga društva. Predstava je koncipirana kao vrsta dokumentarnoga kazališta u kojoj se pojavljuju motivi istinitih događaja, statistika i komentara, a prije svega ima za cilj ponuditi informaciju, ponuditi razumijevanje i na taj način učiniti barem mali iskorak iz primitivizma, konzervativnosti, nasilja i diskriminacije. 

Dio predstave su i rezultati ankete na pulskoj mladeži u dobi od 15 do 25 godina koji, između ostaloga, u 86 % slučajeva smatraju da je biti homoseksualne orijentacije odabir pojedinca, 24 % da je homoseksualnost bolest, a u 67 % slučajeva ne bi podržali održavanje gej parade u Puli. 

Nakon niza poteškoća na koje je ekipa predstave naišla, poput toga da je pulska Gimnazija odbila podržati našu predstavu i savjetovala odabir „ljepše“ teme ili toga da su roditelji masovno povlačili svoju djecu iz projekta saznavši za LGBT tematiku, nakon čega se ovih šestero mladih buntovnika našlo na ulici i uz pomoć dobrih ljudi krenulo iznova graditi svoju kuću,  ipak je rad priveden kraju te se bliži predugo čekana premijera. 

Nakon Pule, predstava Iskorak dogovara gostovanja u Splitu i Zagrebu. 

Podijeli:

Više vijesti:

Scroll to Top